Publicat: 4 Februarie, 2012 - 12:41
Share

Premierul Emil Boc a fost întrebat dacă-l va sancţiona pe ministrul Traian Igaş pentru declaraţiile referitoare la ninsorile din perioada următoare pe care le-a comparat cu cele din anul 1954.  Boc a răspuns că nu este cazul să fie sancţionat pentru că "îşi face datoria".

“Sancţiunea este să-şi facă datoria şi vieţile oamenilor să fie salvate, nu ştiu exact la care afirmaţii sau declaraţii faceţi referire, pentru că ce ne-a spus meteo s-a confirmat, cu privire la viscol, la fenomenul poleiului. Aşa încât nu văd ce motiv aş avea să iau decizii suplimentare, pentru că Ministerul îşi face datoria pe această temă”, a răspuns premierul Emil Boc.

“Nu am făcut niciun moment acea declaraţie, dar sigur că presa, aşa cum ne-a obişnuit de foarte multe ori pune în gura unor politicieni şi vorbe pe care nu le-a spus”, s-a apărat Igaş.

“Deci Ministerul până în acest moment şi autorităţile statului îşi fac datoria şi vreau să ştiţi, le-am spus-o şi în videoconferinţă: prin faptul că lucrează 24 de ore din 24 de ore nu fac altceva decât să-şi facă datoria pentru că asta e fişa postului, şi a ministrului de Interne, şi a prefecţilor, şi a celorlalte autorităţi care trebuie să stea în aceste momente cu arma la picior şi să intervină în fiecare moment pentru a salva vieţile oamenilor. De asta sunt plătiţi, face parte din meseria lor, nu este un lucru excepţional, a-ţi face datoria nu reprezintă un lucru excepţional. Dar trebuie să fie oamenii potriviţi la locul potrivit, asta este altă problemă, şi uneori mai sunt probleme, dar analizele se fac întotdeauna la final şi nu în timpul războiului”, a susţinut premierul Emil Boc.

Potrivit EVZ,  ministrul Traian Igaş a declarat că "s-a anticipat că vor fi nămeţi mai mari ca în 1954".