Publicat: 19 Februarie, 2020 - 14:44
Share

Bisericile din lemn, dar şi cele opt biserici rurale aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO au fost introduse în circuitul turistic estival al acestui an, alături de alte obiective culturale, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

"Un număr important de biserici din lemn, unele vechi de sute de ani, împreună cu cele opt biserici, tot din lemn, aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO au fost introduse în oferta turistică din acest an. Maramureşul a reuşit prin eforturi susţinute să conserve aceste vechi lăcaşe de cult, să modernizeze şi să reabiliteze drumurile principale şi zonele de parcare din vecinătatea acestora, încât accesul turiştilor să fie cât mai facil indiferent de sezon. Bisericile de lemn, majoritatea au o istorie aparte, iar de-a lungul sutelor de ani au fost parte integrantă a vieţii comunităţii care şi-a orânduit viaţa şi obiceiurile în jurul credinţei. Turiştii aşteptaţi să ajungă în această vară prin Maramureş vor fi îndemnaţi să viziteze aceste catedrale modeste din lemn, parte a istoriei locului, dar şi a continuării tradiţiilor", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, un avantaj important pentru turiştii români şi străini îl reprezintă accesul uşor în judeţ prin redeschiderea aeroportului amplasat în oraşul Tăuţii Măgherăuş.

"Dacă timp de aproape trei ani turismul a avut oarecum de suferit, redeschiderea Aeroportului Internaţional Maramureş reprezintă un avantaj uriaş atât pentru turiştii românii, dar şi pentru cei străini, care pot ajunge foarte lejer pe calea aerului în Maramureş din orice punct al Europei sau de la Bucureşti. De asemenea, din Maramureş, vara aceasta, începând cu luna iunie şi până la sfâşitul lunii septembrie, săptămânal sunt programate câte trei zboruri turistice spre alte destinaţii din Orient şi Turcia, însă, agenţiile turistice partenere aeroportului studiază posibilitatea de a aduce turişti din aceste ţări în Maramureş", a declarat Amalia Babici Man.

Un reprezentat al Agenţiei Mara Tur Internaţional din municipiul Baia Mare a declarat că noua ofertă de promovare avansată de Consiliul Judeţean Maramureş pune în valoare bunurile patrimoniului local şi vor exista numeroşi turişti dispuşi să le viziteze.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: