Publicat: 16 Iunie, 2016 - 14:10
Share

 

Traian Băsescu a comentat, joi, pe Facebook, decizia prin care judecătorii CCR au stabilit că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional.

”Nu fiţi furioşi pe democraţie! CCR a constatat necostituţionalitatea sintagmei “defectuos” din articolul 297 a NCP şi a cerut înlocuirea acesteia cu formularea “prin încălcarea legii”. Nimic mai simplu, nimic mai limpede, nimic mai constituțional pentru a da claritate acuzaţiei de abuz în serviciu, dar şi pentru a preveni abuzurile procurorilor”, a notat Traian Băsescu pe Facebook.

”Unii cred că anticorupţia se poate face fără încadrarea acţiunii procurorilor şi judecătorilor strict în lege, precum s-a făcut exterminarea burgheziei şi moşierimii în anii 50? Dacă vrem să fim un stat democratic, oare cel acuzat de procuror şi trimis în judecată nu are dreptul să ştie precis articolul de lege pe care l-a încălcat? Eu susţin că orice cetăţean are acest drept”, a adăugat fostul președinte.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional. Astfel, articolul de lege trebuie redefinit. CCR a decis că sintagma ''în mod defectuos'', cuprinsă în cadrul reglementării infracțiunii de abuz în serviciu, se va transforma în formularea „prin încălcarea legii”.