Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 21:10

Surpriză ca un bolovan mare de sare apărut deasupra Guvernului! Preşedintele Klaus Iohannis, după ce s-a fotografiat cu Regina Elisabeta a Angliei şi cu Donald Trump, s-a trezit animat de energii copleşitoare. De la Londra, a dat cu buzduganul pînă la Bucureşti ca să anunţe mobilizarea supuşilor. Probabil că în sinea sa o fi zis „Le arăt eu lor ce înseamnă un preşedinte total implicat!”. Și i-a convocat pe Ludovic Orban şi pe cîţiva miniştri pentru joi. Între timp, a anunţat şi o declaraţie de presă.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 08:50

Săptămîna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a decorat un număr important de generali SRI şi SIE, plus directorul SRI Eduard Hellvig. Cu puţin timp înainte, au fost decorate şi o seamă de personalităţi, semn că preşedintele nostru este preocupat de recunoaşterea valorilor din toate domeniile de activitate. De ce i-a decorat Klaus Iohannis pe cei 24 de generali şi pe Eduard Hellvig în 27 noiembrie? Să fi uitat de ei în timpul campaniei electorale?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 2 Decembrie, 2019 - 23:02

Oricît m-aş strădui, nu izbutesc să înţeleg cum interpretează Klaus Iohannis Constituţia României. Şi cum interpretează el rolul de mediator, conducînd pe faţă PNL-ul şi instituţiile statului (subordonate dumisale), împotriva PSD. Se poate ca, în straturile inferioare ale gîndirii sale superioare să fie vorba de alte judecăţi şi intenţii în raport cu ce spune cînd are în faţă un microfon sau o cameră de luat vederi. Vă invit să citiți cu atenție partea selectată din discursul ținut la şedinţa de mulţumire şi mobilizare a PNL din 2 decembrie:

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 10:14

Potopul de zîmbete și complimente de la sfîrșitul CEx al PSD trimitea la o înțelegere și la o încercare de a porni din nou la drum. După felul în care a picat norocul pe Ciolacu și pe Paul Stănescu, și după graba cu care Vasile Dâncu dă ocoluri acestui partid, încep să mă îndoiesc. Nu mor de dragul PSD-ului. De-a lungul anilor, cu subordonații lui Ion Iliescu am avut și cele mai multe procese. La un moment dat, președintele partidului și al României s-a oprit la masa la care îmi mestecam bucăturile și mi-a zis:
-Mă, de ce ești tu așa ticălos și încrîncenat împotriva mea?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 09:26

În nici trei zile de la victoria președintelui Klaus Iohannis în alegerile de pomină (record absolut pentru democrația românească!), sărbătorite și la PNL tot cu o strîngere din măsele și cu un scrîșnit cam amenințător, a venit vremea mobilizării tuturor forțelor pentru cumințirea PSD. Ce credeau socialiștii, că merge mereu cu contestatul puterii, cu pregătirea alegerilor din primăvară, în care să dea o lovitură și să le arate și liberalilor și useriștilor ce pot face? Cu-cu, băieți!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 12:02

Vasile Dâncu pare un magician al ipotezelor politice, un iluzionist al demonstrațiilor imposibile, un patinator pe cîmpul ideilor incoerente și care se întîlnește în patinajele sale cu frînturi de metaforă și cu accente de poet  refulat. Discursul său din Aula Universității din Cluj-Napoca mi-a atras atenția și l-am salvat. E și poezie și   meditație și magie politică și înscenare de spectacol politic.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 08:29

Mi-e nu ştiu cum să deschid discuţia despre rezultatul alegerilor. Procentul lui Klaus Iohannis este copleşitor şi, în mare parte, inexplicabil. Să acorzi atîta legitimitate unui politician care, în cinci ani, n-a făcut mare lucru (el singur a spus că realizarea sa cea mai importantă din mandat a fost dărîmarea guvernului PSD), care a avut în campanie un singur enunţ – dărîmarea PSD- mie îmi pică mai greu de înţeles.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 10:46

Mare carnaval electoral ne-a fost oferit pe mai toate canalele de comunicare. Cele mai stupide sau mărunte detalii legate de alegeri ne-au fost propuse ca știri, chiar și ca bombe. Toate transmisiile de duminică (și unele chiar de vineri și de sîmbătă) n-au fost decît niște forme de surescitare jurnalistică. Și pe vremea alegerilor comuniste, măsluitul proces verbal arăta ca o sărbătoare, deși oamenii nu sărbătoreau nimic. Dimpotrivă, gemeau sub apăsarea lipsei de libertăți. Așa și acum.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 24 Noiembrie, 2019 - 10:15

În spectacolul de marionete numit de preşedinte „dezbatere” şi considerat de noi doar o diversiune electorală s-a produs şi un autodenunţ. Preşedintele Klaus Iohannis, crezîndu-se deja cîştigător şi călăreţ pe caii mari ai Europei, s-a grăbit să se prezinte şi ca un făcător de minuni. Drept pentru care nu s-a sfiit să ne lase să înţelegem că el este stăpînul jocului şi din Parlament (deşi Constituţia României nu prevede asta) şi să ne anunţe că el în persoană se va ocupa de trecerea unor măsuri prin legislativ.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 17:30

Faimosul Victor Rebengiuc, actor român de mare succes (pînă la Curtici) și spirit civic lansat‎ cu un sul de hîrtie igienică, lansează un alt apel cutremurător. El zice că menținerea PSD-ului la putere este garanția sigură a distrugerii acestei țări. Și eu împărtășesc o parte din declarația lui Victor Rebengiuc, inclusiv mesajul său cu hîrtia igienică. Știa bine de la socrul său (tatăl Marianei Mihuț) ce monstruozități a adus comunismul în țara noastră. De aceea, a sărit repede de cealaltă parte a baricadei și le-a cerut foștilor comuniști să își țină gura pentru o vreme.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 15:47

Klaus Iohannis a cîștigat experiență de moderator și a scăpat de situații penibile. Adică de înghesuiala pe care i-ar fi provocat-o întrebările incomode. Asta înseamnă că are deja înclinații de moderator tv, dar și de organizator de evenimente.

În schimb, Viorica Dăncilă a cîștigat în curaj. Să te arunci într-o conferință de presă atît de importantă, pregătită doar cu 20-24 de ore înainte înseamnă curaj nebun. Asta mai dovedește însă că este un om care își dorește puterea cu disperare și că este gata să riște inclusiv penibilul.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 10:35

Electoratul din România se află în faţa unei înşelătorii politice. Nu-i o nenorocire. Faţă de multe altele care s-au abătut asupa sa, simulacrul de dezbatere încropit cu pompă de trupeţii preşedintelui nu-i decît o înşelătorie nevinovată. Crezînd şi visînd că vor cîştiga alegerile cu 70%, ei îşi permit şi această farsă, făcută mai mult ca să astupe gura lumii. Vrea populaţia dezbatere?

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 16 Noiembrie, 2019 - 17:28

(Manifest pentru țărani și fermieri)

Am revenit la Casa de Comerț Unirea, una dintre cele mai frumoase inițiative în slujba fermierului și a țăranului român. Nu știu dacă toți cititorii sunt la curent cu această Casă de Comerț Unirea, inițiată de Ministerul Agriculturii și deschisă cu cîteva zile înainte de căderea guvernului Dăncilă. Ea era primul magazin dintr-o serie menită să acopere mai multe orașe mari din România și care unități ar fi urmat să găzduiască produsele bio sau de mare calitate ale țăranilor și fermierilor români.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 13:03

Ies miniştrii la bătaie de parcă ar fi alarmă de război. La fel ies şi cîrtiţele din pămînt, dacă le aplici o inundaţie cu furtunul. Şi Iohannis s-a speriat de valul stîrnit de refuzul participării la dezbateri cu Viorica Dăncilă. Nici acum, în pragul celui de-al doilea mandat, el n-a înţeles că dezbaterile nu se organizează să-i folosească dumisale. Miercuri seara, pe fugă, supuşii săi de la Cotroceni au anunţat o conferinţă de presă care să mai calmeze din revolta publică.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:41

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 10:43

S-a terminat prima rundă a campionatului național de vorbărie politică. Fără surprize și cu multe dezamăgiri ale celor care și-au imaginat că ar putea da o lovitură. Acum urmează play-off-ul. Chiar dacă nu e de așteptat ca el să aducă un învingător surpriză, el poate produce descalificarea cîștigătorului chiar înaintea urcării sale pe podium.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 11:08

Ludovic Orban a început prost. Vrea să se laude că muncește zi și noapte, vrea să se vadă asta la televizor și a preluat de la Victor Ponta păcatul de a vorbi în direct la TV în deschiderea ședințelor de guvern. Mare brînză! Din două-trei explicații scapă cel puțin o prostie. N-are cine s-o mai dreagă din moment ce a spus-o primul-ministru. Eventual președintele României să iasă în fața camerelor și să spună că premierul nu prea știe ce vorbește.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 07:32

Joi este ultima zi de campanie. De vineri, privilegiații politicii românești, diasporenii încep să voteze. O să rîdeți. Ei luptă mai departe cu un comunism imaginar, în vreme ce muncesc din greu la un capitalism care a luat și ia din România tot ce este mai bun: bărbați pricepuți la muncă, intelighenția super-dotată, femei frumoase, fabrici, resurse, energie, lemn etc. Pentru autohtoni au mai rămas serviciile. Adică șmotrul. Nu este o problemă? După mintea celor care conduc serviciile secrete și profită la greu de pe urma unei asemenea îndeletniciri nu este o problemă.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 21:20

De ce n-a demisionat Ludovic Orban de la „Cabinetul Trăilă şi asociaţii“ cînd a aflat că generalul Dumitru Dumbravă, autorul monstruosului şi nedemocraticului mecanism de supraveghere şi manevrare a Justiţiei, se învîrte pe acolo? Un răspuns trebuie dat. Și el este destul de simplu. Pentru că este compatibil cu Doru Trăilă şi cu Dumitru Dumbravă. Și, dacă este compatibil cu aceştia, de ce n-ar fi la fel de compatibil cu cei pe care i-a selectat să facă parte din guvernul său? Ce înseamnă compatibil?

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 2 Noiembrie, 2019 - 11:04

Dintre știrile și prostiile care năvălesc zilnic în redacție, am pus la păstrare cîteva citate aparținînd inodorului personaj al Camerei de Comerț şi Industrie a României. Ce l-o fi apucat pe dolofanul nostru din fruntea CCIR să iasă la rampă atît de hotărît? Si nu cu cine știe ce luminăție economico-finaciară, ci cu o critică dură la adresa guvernului Dăncilă! Culmea, Mihai Daraban a fost membru PSD, fiind la un moment dat șeful organizației de tineret. El este băiatul directorului Șantierului Naval Constanța, și el fost PSDR-ist.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:43

Am văzut-o pe Viorica Dăncilă mergînd cu bicicleta spre o realizare a guvernului său. N-am reținut denumirea și importanța obiectivului. Am reținut doar mersul cu bicicleta, așa cum n-am reținut motivul pentru care Klaus Iohannis a călărit o bicicletă pentru a juca un rol într-o întîlnire întîmplătoare cu ziariștii în preajma Arcului de Triumf, regizată grosier de niște mediocri. Este aceeași bicicletă, chiar dacă una a fost de damă, cealaltă pentru bărbați.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 08:06

Diversiunile din campania electorală au devenit un loc comun. Chiar și filmulețele cu care se încearcă schimbarea agendei sau dărîmarea candidatului. Primul film de scurtmetraj și de mare succes a fost cel cu ”palma care n-a fost pumn” dată de Traian Băsescu unui copil de la Ploiești. Din păcate, efectul a fost contrar, Traian Băsescu cîștigînd detașat pe calculator în urma vizitei lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 08:36

Nu știu cine este interesat de părerea mea despre Programul de guvernare produs de Ludovic Orban și de cei care îl înconjoară. Îmi fac totuși datoria să aștern cîteva păreri. Poate folosesc la ceva. Nu la guvernare, ci la înțelegerea comportamentului acestui val de critici usturătoare. Pe alocuri, programul Orban este o ciornă superficială. Prezentarea ei drept Program ne obligă să reconsiderăm toate acuzațiile aduse Alianței PSD-ALDE drept orăcăială orchestrată.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 21 Octombrie, 2019 - 22:02

1. Șocantă plîngerea lui Liviu Dragnea legată de felul în care Viorica Dăncilă și-ar fi plătit angajații la cabinetul de europarlamentar. La fel de șocantă este și plîngerea care ar putea duce la desființarea PSD. Nu știu alții ce zic, dar mie mi se pare că, imediat după arestare, Liviu Dragnea a căzut la nivelul lui Victor Ponta. Sau chiar mai jos.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 20:04

Parcă pauza asta scurtă între scandaluri merită folosită altfel decît pentru politichia noastră chioară. Dimineaţă devreme, că nici nu se crăpase bine de marţea luminoasă de ieri, o coniţă care nu ştie bine nici să scrie şi nici să vorbească a sărit cu clonţul pe o ştire care i s-a părut numai bună de terfelit. Cică Petre Daea, ministrul cu figură de comediant, ar suferi după Alimentara de altădată!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:25

Președintele a devenit artist. Improvizează după starea sa sufletească și după nevoi. A ieșit voios la camere și a zis că el este adeptul anticipatelor. A doua zi tot el s-a prezentat la rampă să ne explice cît de dificile sunt, deși secretara și portarul primăriei din Sibiu ne-ar fi explicat și mai bine și mai clar și ar fi încheiat cu
– Știți Dumneavoastră tare bine!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 7 Octombrie, 2019 - 15:03

Săptămîna trecută, poate miercuri, poate joi spre seară, la o intersecție din Băneasa, așteptam în spatele unui începător cu portocală galbenă să facă stînga. Exact atunci privirea mi-a căzut pe capul mare, acoperit cu pălărie al unui actor de western, de aventurier american. Parcă îmi era cunoscut de undeva, din cine știe ce film cu căruțe, cu pistoale și indieni. Am rămas o clipă locului să văd și titlul filmului. Si cînd colo, nu era nici un western.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:41

Nu mai avem nici procuror șef la DIICOT. L-a păpat Iohannis. Nu mai avem nici procuror șef la DNA. Nu pentru că a scoborît-o pe Luluța din înaltele-i sfere: nu vrea Iohannis un alt procuor șef la DNA care să nu vină din decizia lui.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 20:48

Cum se va ieși din conflictul legat de desemnarea Rovanei Plumb pentru alegerea pe postul de comisar european? În mod logic, PSD-ul va pierde. Este al nu știu cîtelea război bruxellez, purtat împotriva unor forțe în mare parte românești, dar și europene. E vorba de forțe mobilizate împotriva unui partid care are probleme de comunicare și de relaționare internațională încă de la mineriade.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 12:35

În cel mai nepotrivit moment al disputelor politice, chiar în buza campaniei electorale, PSD încasează o serie neagră. Viorica  Dăncilă face o vizită în SUA şi ratează o întîlnire cu Mike Pence, pierzîndu-se printre delegaţiile străine sosite în capitala americană şi la New York. Vizita în SUA nu era pentru autorităţile americane, sătule de asaltul atîtor politicieni de pe glob. Era pentru electoratul român care să vadă că şi premierul este primit la Washington şi poate reprezenta România.

Tip publicație: Intrare blog