Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Duminică, 31 Mai, 2020 - 12:50

Ce fericit și luminos era Klaus Iohannis cînd ne-a anunțat că, de luni, facem ultimul salt în materie de relaxare. Să ne spălăm pe mîini, să păstrăm distanța, să purtăm mască la birou! Și, liber, popor român! Liber la muncă în străinătate, liber la mers la țară, liber la stat cu burta la soare, liber la fotbal și la cîrciumi. Perioada aceasta, care l-a antrenat la recitat sfaturile sale de primar cocoșat și rigid, l-a făcut să mai înflorească. Ce fericire pe capul său că a avut prilejul să anunțe sfîrșitul interdicțiilor!

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 29 Mai, 2020 - 15:01

Bătălia pentru înființarea DNA-ului n-a fost nici pe departe la fel de încrîncenată precum cea pentru stoparea existenței Secției Speciale pentru Infracțiuni în Justiție! De ce și cum s-a născut o asemenea luptă? Nu are România magistrați corupți? Nu există o mafie judecătorească, implicată în trîntirea unor dosare? Nu există judecători șchiopi la minte, cu puține cunoștințe de bază, care să dea sentințe aiurea din prostie, din aroganță sau, pur și simplu, din alte cauze ale incompetenței? Sigur există! Nu batalioane, dar există!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 28 Mai, 2020 - 09:14

Ministrul Mediului, un ridicol personaj anti-politică și speriat de clorofilă, a încercat să facă un moment politic din preluarea, de către stat, a Insulei Belina, care era oricum a statului român.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:30

Nu ne ajunge toată aiureala stîrnită de epidemia COVID- 19! Nici înfruntarea politică orbească, nici seceta, nici criza economică! În noaptea de marți spre miercuri, arhiepiscopul Teodosie repetă Învierea. Asta ne mai trebuia. Două Învieri, două ceruri, două Vieți de Apoi și, mai departe, doi Ceușescu și, poate, doi- trei Klaus Iohannis.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:12

Vineri, la amiază (nu sîmbătă, pentru că președintele nu lucrează decît în cazuri de catastrofă!), a avut loc la Cotroceni o altă întîlnire „istorică”. Cu aerul său de comandant bosumflat, președintele s-a întîlnit, din nou, cu guvernatorul Mugur Isărescu și cu primul ministru L. Orban, însoțit de Florin Vasile Cîțu. Împreună, cei patru nu reprezintă nici un fel de organism colectiv. Nici nu pot lua decizii pe care să le anunțe în public. Să fie acesta motivul pentru care participanții la respectivul conclav au tăcut la sfîrșitul întîlnirii?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Mai, 2020 - 10:59

Un prieten cu ochi de business îmi vorbea, nu demult, despre cele cîteva mii de proiecte neterminate aflate în proprietatea statului roman și răsfirate pe tot teritoriul țării noastre. Spitale, fabrici, poduri, drumuri și căi ferate, hale și structuri etc.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 11:31

Înainte de a mă ridica din pat deschid tableta. O țin totdeauna pe noptieră și cu telefonul alături. Nu se știe niciodată ce se poate întîmpla.Toate știrile nenorocite pică după miezul nopții.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 21 Mai, 2020 - 10:31

Ministrul cu ochii albaștri și geacă de motociclist, guvernatorul României la invazia de viruși, a dat fuga la Nădlac să vadă ce-i cu aglomerația din vamă! Furnicarul de români (”dragi romani” a devenit lozincă liberală grețoasă și de trecut între înjurături) l-a speriat pe prezident, dar și pe guvernatorul stării de alertă. Așa că s-a dus să vadă (propagandistic) cu ochii săi albaștri ce-i acolo și de unde vine balamucul.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 20 Mai, 2020 - 12:08

Pe drumul meu zilnic spre redacție sunt obligat să depășesc autobuzele cu burduf pe care scrie ”Primăria Capitalei”. Niște mașini super-long ca niște larve albastre circulă goale între București și Aeroportul Internațional Otopeni. Dacă număr la geam doi-trei studenți și trei femei de serviciu care și-au terminat tura, e mare lucru. Şi autobuzele acestea ca un maț de tablă albastră gîfîie în trafic, încurcă lumea, poluează și se plimbă la fel de fudule ca patroana lor, ultra-pavoazata madam Pandele.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 19 Mai, 2020 - 12:28

Luni dimineța la ora 8, primul ministru deschidea ședința de Guvern și anunța debutul stării de „alertă maximă”. Cu o inteligență minimă, cu un spirit organizatoric sub-minimal, Ludovic Orban s-a speriat de ieșirea entuziastă a populației din Starea de Urgență. Carnavalul de libertate, izbucnit în cele trei zile de legislație fără legislație, punitiv în materie de alertă, a fost ca un semn de dezumflare definitivă în fața fricii de Covid 19. Alerta maximă a lui Orban era echivalentul amenințării lui Iohannis cu revenirea la starea de urgență.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 18 Mai, 2020 - 10:19

(...)Așadar, răbufnirea de bucurie a fost stimulată și de improvizațiile guvernului, de cele trei zile de mînă moartă la scriitorii de amenzi. Poate și de ” florilegiul intelectual” al lui Cristian Tudor Popescu, nici nu știu cum să i-l cataloghez. Dominat de inconștiență, patologic, propagandistic, prostesc, isteric sau de neam prost? Cultul în cap în materie de tenis și de film, alde Cristian Tudor Popescu, un soi de nevrotic de serviciu la Digi TV, s-a grăbit să-i catalogheze drept ”ratați” pe cei cîțiva participanți la un protest improvizat în Piața Victoriei.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Mai, 2020 - 20:20

A avut România parte de o epidemie? Practic, da. Mulți compatrioți au fost depistați cu virusul care a îngrozit lumea. Și politic, la fel! Președintele României a decretat stare de urgență, iar Parlamentul României a confirmat-o și, mai apoi, a prelungit-o. Dar juridic? Credeți că s-a gîndit cineva la asta? Prin scăfîrliile vînjoase ale liberalilor n-a mai trecut și o asemenea întrebare. Ei s-au zdrobit pentru a smulge decizia pentru alegeri anticipate, plus contracte, plus rude, neamuri și amante de pus în funcții.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Mai, 2020 - 10:23

Trag o linie după o perioadă cum nu mi-a mai fost dată, nici în coșmaruri. La cîte s-au prăbușit, nu știu alții cum sunt și cît au pierdut. Pe mine, m-a despuiat. Am rămas dezbrăcat de amăgiri și iluzii. Nu că am renunțat la planuri de călătorie. Pur și simplu le-am șters. Nu am mai trecut nici prin fața unui magazin de îmbrăcăminte. Pentru ce? Nu m-am mai avîntat în tot felul de întîlniri de afaceri. Să plănuim ce? N-am fost deranjat de nici un politician! De s-o fi făcut? Bate moartea la fereastra tuturor și ei își fac planuri de putere? Sictir!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 13 Mai, 2020 - 21:11

Țipetele scăpate de tot felul de personaje din subsolul vieții publice, inclusiv din presă, pot speria și animalele sălbatice, necum oamenii preocupați de necazurile lor. Ai sentimentul că țara este în pericol să ia foc, că oricând te poți trezi că se întrerup curentul și apa și că funcționarii o iau la goană de prin instituții. Părerea mea este că dezordinea și improvizația ne caracterizează, dar, că, încă, nu suntem în situția de a caracteriza toată viața publică din România de haos.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 12 Mai, 2020 - 13:19

Epidemia și starea de urgență, vaccinul și tratamentul, consecințele economice și pierderile domină sporovăiala din mass-media. Nu mai este loc de nimic altceva. De cînd mă știu, n-am văzut atîta dat cu presupusul, atîta profeție cu ifose, atâtea supoziții cretine și atîtea zvonuri. Parcă gîndirea, cu limbaj cu tot, a ajuns să fie contaminată și ea. Asta mă face să și evit subiectul, să nu rîd de el (fiindcă risc să mă trezesc cu el pe cap) și nici să mă dau de ceasul morții, pentru că nu este cazul.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 8 Mai, 2020 - 15:49

Cînd un om o ține langa pe aceleași idei și cam cu aceleași cuvinte, el trebuie trimis imediat la medic. Examinarea unui asemenea caz este mai grea decît ar părea la prima impresie. Cînd insul  face asta în politică, dincolo de baza medicală a discursului, mai trebuie luat în calcul și proiectul politic? Bate cîmpii, este o exagerare, un plan de distrugere a adversarului sau un mod de a îndrepta atenția spre o țintă falsă? A vorbit Klaus Iohannis despre un mare proiect pentru țară? „Primul pas” și „România normală” sunt doar exerciții de logopedie și de ortofonie.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 7 Mai, 2020 - 10:16

Pe lîngă gafele și tălpile președintelui Klaus Iohannis, România se vede lovită și de oculta juridică îndărătul căreia se află rețeaua internațională de sforărie politică. Sentința CEDO în cazul Kovesi reprezintă absurdul juridic de vîrf ce putea fi făcut sub acoperămîntul și în numele unei insituții europene. Cică Laurei Codruța Kovesi i s-a respins dreptul la apărare și la o dreaptă judecată.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Mai, 2020 - 19:58

Noua distracție a politicianului tembel este să apară la televizor. Nu să producă un lucru folositor comunității, nu să dezbată o idee, nu să lupte cu o prejudecată sau cu o slăbiciune.  Nu să armonizeze comunități. Să apară doar la televizor cu marile lui inițiatve fără rost, cu succesele lui făcute numai din vorbe. Cu două decenii în urmă, aveam miliardari de carton. Acum avem politicieni de carton, cu premii și difuzoare de amplificare.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Mai, 2020 - 19:27

Cînd am primit un telefon privitor la suspendarea site-ului Justițiarul, condus de Albin Marinescu, am crezut că este doar un fake news. Nimeni nu anunțase oficial o asemenea suspendare. Un amic IT-ist, care iscodește totul, îmi spunea că nu există dovezi că „Justițiarul“ ar avea probleme. Ar avea probleme doar firma care îl hostează! Bine, domnule, bine că nu sunt zăltați, am zis eu, în sinea mea!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 30 Aprilie, 2020 - 07:48

Lucrătură de nota 10! Făcută de deștepți, nu de culegători de sparanghel. Proiectul de lege cu autonomia Ținutului Secuiesc seamănă cu o bilă cu mantă care rezolvă o partidă complicată. La ultima mișcare, după ce toată masa era pregătită pentru victorie, bila cu efect a schimbat clasamentul.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 25 Aprilie, 2020 - 20:28

Această mămăligă cu voce groasă, împachetată ca premier, are o poftă nebună de putere. Ca și președintele, care l-a plasat ca proptea de siguranță. Acum le-a venit poftă și de alegeri electronice! Oamenii aceștia, bîntuiți numai de obesiile puterii, încearcă toate jongleriile și artificiile prin care să domine România pentru următorii patru ani. Boala anticipatelor tot din contaminarea cu virusul puterii li s-a urcat la cap.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 20:08

Niciodată, Poliția n-a fost atît de violentă ca la aceste Sărbători de Paști, deși zice că au fost mai puține ca în anii trecuți. Minte! Au fost nenumărate și a intervenit violent, a amendat prostește, a bătut la greu, a reținut zeci de oameni, a arestat, a deschis dosare penale, a rănit și chiar a omorît un om. Culmea, într-un bărbat cu probleme psihice și lipsit de apărare a băgat șase gloanțe! Nu la o baricadă pe stradă, nu la o luptă corp la corp sau la apărarea unei instituții a statului, ci pe o scară de bloc, într-un loc în care victima nu mai avea unde fugi.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 19:58

După Paști, după amenințări și controale, după amenzi și bastoane, am primit o bomboană. Sau o prăjitură. Pe 15 mai, vom putea circula liberi, fără restricții și vom fi obligați să purtăm măști în instituții și în mijloacele de transport în comun. Şi va trebui să învățăm să conviețuim cu virusul.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 10:26

Nici spînzurat de cer nu puteam crede că în nebunia aceasta stîrnită de Covid 19 vor apare și accente de prostie amestecată cu fascism. Credeam că este vorba de un zvon, de un fake-news risipit de băieți ca, mai apoi, tot ei să îl combată ca să arate ce vigilenți sunt. M-am trezit sunat de rude din provincie, de prieteni de vîrsta vizată, de doamne speriate și de adolescenți miștocari. Tuturor le-am răspuns zîmbind. Ba, unei cucoane clocotind de plîns, i-am zis: „Stai liniștită că vin și eu și mă ocup de programul literar artistic!“

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 11:39

Poporul a început să se sature de gafele și de amatorismul liberalilor. Prea se poartă cu tropăituri de bivoli prin biserică. În ceața celor cîteva luni de guvernare împiedicată, o parte a populației a început să-i înjure. Și pe liberali, și pe Klaus Iohannis. Scandalul cu interdicțiile anunțate zilnic de Vela, în vreme ce forța de muncă a României era exportată necondiționat (nu tu asigurare medicală, nu tu obligație de testare la întoarcerea în țară, nu tu cazare civilizată și condiții etc), a pus capac. Pentru Europa de Vest, românii erau buni de muncă.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 22:35

Devine din ce în ce mai clar că mecanismul de comunicare și decizie dintre Guvern și președinție este unul improvizat. La Cotroceni, un gomos leneș, iar la Guvern, un găunos fudul. Ideile celor de la Cotroceni sunt rare. Și eclipsele sunt mai dese. Ideile celor de la Guvern sunt politice și la fel de rare. Cum să rămînă liberalii la putere și ce contracte ar trebui date cui. Mediocritatea lui Orban se umflă. Adică îngrașă. Lenea lui Iohannis se consolidează. Nu suportă să fie contrazis. Înfruntarea se termină prost. Cine are curajul să gîndească altfel zboară.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 20:43

Discursul înregistrat al președintelui Iohannis a fost la fel de găunos ca și celelalte. Parcă un robot vorbea dintr-un lemn grăitor. Noutatea a venit de la faptul că atunci cînd ne-a zis ”Stați acasă!” ne-a făcut cu degetul ca un tătic încruntat. „Nu vă jucați cu moartea, oameni buni!“ Nu știu dacă pe monitor o fi apărut indicația „Faceți cu degetul arătător!” sau Klaus Iohannis are indicația și ordinele în subconștient.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 12 Aprilie, 2020 - 18:39

M-am săturat de pașii pînă la poartă și înapoi. Sunt mai mulți decît cei prin cameră, dar tot îi simt ca parte dintr-o recluziune. Sunt doar un marș, un exercițiu de luptă pentru supraviețuire. Dincolo de poartă este restul lumii, libertatea inconștientă, libertatea sălbatică, libertatea iresponsabilă, cîmpul și satul vîndut cîndva cu moșie și cu biserică. Cîini sălbăticiți, mașini dogite și mașini de lux, căruțe, biciclete și o continuă defilare de geci colorate. Geci peste geci, ca un semn de dispreț total față de linie, de material și de culoare.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 9 Aprilie, 2020 - 07:31

Parcă am fi blestemați să trăim ca într-un film cu proști! Președintele iese la rampă și se laudă că a avut o nouă consfătuire cu miniștrii responsabili. Au analizat pînă au transpirat la cerebel. Avem succese, dar mai prelungim starea de urgență cu încă o lună! Să mai adune Guvernul propuneri pentru decret. Vă reproduc un pasaj din capodopera de aiureală:

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 5 Aprilie, 2020 - 11:04

Pe cît de mare bîrnă se arată, pe atît de nucă se dovedește a fi la ideile din momentele de mare încărcătură! A probat asta de nenumărate ori, de la traducerile pentru adopții la achizițiile de case din ”meditații” și, mai apoi, la geaca roșie, la Cioloș, la anticipate și, acum, la oferta de om speriat, gata să promită niște sute de euro care nu-s de la el ca să se scoată ca generos mare conducător și ființă superioară.

Tip publicație: Intrare blog