Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:15

Nu ştiu dacă priviţi congresele, CEx-urile şi reuniunile partidelor cu acelaşi interes ca altădată. Eu am cam obosit. Pe mine mă cam plictisesc. Nu prea mai am încredere. Toate agitaţiile acestea seamănă cu un foc de paie. Sau după o imagine de iarnă românească, par mai degrabă un foc alimentat cu coceni ba mai uscaţi, ba umezi şi producători de fum puturos.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 16 Februarie, 2020 - 11:09

Ordonanța alegerilor la grămadă, adoptată împreună cu celelalte 24 în seara premergătoare îmbrîncirii Guvernului Orban din Piața Victoriei, a fost publicată în Monitorul Oficial. Cel puțin o vreme, este valabilă. Şi, dacă Avocatul Poporului nu-i pune o contră, adio, vom vota pe baza ei.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 14 Februarie, 2020 - 09:50

Întîi a fost scandalul din Ucraina. Cine vrea detalii le găsește pe net. În privința dirijării parchetului de la Kiev și tipului de anticorupție aplicat, situația din țara vecină seamănă cu cea din România. În plin război dintre republicani și democrați, a picat și declarația ambiguă a lui Rudy Giuliani. Iată principalul pasaj care mi-a atras atenția:

„Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România”. (Rudy Giuliani)

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:05

S-a speriat sau nu Călin Popescu Tăriceanu? Sunt convins că niște oameni de bine lucrează de zor pentru ca Tăriceanu să rămînă agățat în mașinăria de trefilat și pus la punct politicieni. Este al nu știu cîtelea dosar penal care îl vizează. De la cele din perioada în care a fost ministru al Industriei la cele de pe vremea în care a fost premier s-au adunat o căruță. Cu vremea, fie au fost abandonate, fie s-au clasat sau și-au pierdut valabilitatea. Dar au venit la rînd altele noi pentru că Tăriceanu n-a picat și nici nu s-a îndoit.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 9 Februarie, 2020 - 22:46

De o bună bucată de vreme, s-a instituit un cult politic al diasporei. Fenomenul a prins rădăcini chiar înainte de prima alegere a lui Traian Băsescu la prezidenţialele din 2004, cînd, la Paris, au votat cam 2.000 de români pe secundă. Ei au pus umărul la victoria lui Traian Băsescu, perdant în faţa electoratului din ţară. Cu acel prilej, băieţii deştepţi au descoperit potenţialul enorm al grupurilor din străinătate şi au inventat diverse tehnici de folosire.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:15

Începe să fie groasă de tot pentru români. Constituția nu mai contează, logica, nici atît, bunul simț a murit demult. După ce Parlamentul României l-a desființat pe Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis, cu aerul său de bordură lucrată cu beton armat, se preface că se consultă cu partidele. Se antepronunță, dar nu contează. Este mai important weekend-ul! Știe că PNL-ul nu-l va vota pe Ludovic Orban (chiar dacă este președintele partidului), dar el insistă și ne anunță că propunerea sa pentru premier este același Ludovic Orban. Ridiculizat de parlament, susținut de stăpîn.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:24

Am tot așteptat un țignal, un zvon „pe surse”. Se strîng oameni la Universitate sau în Piața Victoriei sau în Modrogan. Sau undeva pe la gară. Se dau ordonanțe pe bandă rulantă pentru tot soiul de clienți. Parcă se bagă legi într-un cuptor încins și se scot altele pe bandă rulantă. Și nu mișcă nimic. Prin centru nu se aude nici un bîzîit de motoretă. Cînd i-au suflat lui Iohannis că la Guvern se pregătesc două ordonanțe periculoase, președintele a dat buzna în ședința Executivului ca un elefant în vitrina cu cristale.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 20:39

 1. George Soros a fost și este un personaj controversat. Open Society a urmat același statut. A pus în aplicare proiectul său de implementare a democrației concepută de el sau de cel (cei) pe care îi reprezintă. Romania, Ungaria, Muntenegru și multe alte țări au devenit laboratoare politice de elaborare a democrației de tip Soros. 2. Niciodată Open Society și George Soros nu au susținut că urmăresc un proiect global conectat și dependent de un proiect global și coordonat de democrații americani. 3.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 12:41

Care este marele nostru proiect? Cuvîntul acesta sună uzat și enervant. A fost ridiculizat de conducătorii noștri din ultima vreme. Atunci care este marele nostru vis? O țară ca afară, strigă strada, incapabilă și indispusă să fie la fel de disciplinată și de harnică. Mai degrabă acesta ar fi numele marelui nostru cadou, aștepat de toți pomanagiii!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 16:11

În loc de speranță, ne copleșește altceva. O duhoare se scurge din toate crăpăturile instituțiilor românești. Pute de-a dreptul și cînd te apropii de Cotroceni. Dar duhoarea nu vine dintr-un bălegar sau dintr-o hazna! Scîrba aceasta de miros adie dinspre politică. S-au stricat politicienii. Le pute mintea. Nu și-au mai spălat creierii cu o carte de cînd au cîștigat carnavalul alegerilor. Pute prostia lor. Pute lipsa lor de caracter. Pute nesimțirea lor față de lumea săracă!

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 11 Ianuarie, 2020 - 06:17

Toate jongleriile au la bază un principiu simplu. Atrage atenţia într-o parte şi fă jongleria în cealaltă. Cam asta face şi guvernul Orban sub umbrela uriaşă ţinută de Klaus Iohannis şi pe care este pictat steagul Uniunii Europene. Toate învîrtelile şi jongleriile din Romania sunt după standarde euro-atlantice. Iar cei care nu cred, să-şi ţină gura, altfel intră în categoria de duşmani ai poporului roman!

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 10:17

Probabil că lipsa banilor apasă atît de tare încît liberalii sunt obligați să ia o decizie importantă. Sunt gata să stopeze pensia specială dublată de un salariu de bugetar. Nu văd în această preocupare nici un soi de apropiere de măsura anunțată de caraghiosul de Rareș Bogdan, cel care anunța că el taie cu mîna lui pensiile speciale. ”Nu mă las pînă nu le tai cu mîna mea”, chit că mîna lui este o mînă moartă de europarlamentar și o gură inutilă deschisă la Bruxelles.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 19:31

Ce diferit se vede lumea din locurile neînsemnate! Mai ales din cele simple. Și mai pregnant, din cele două-trei propoziţii ale săteanului mucalit, ale pensionarului furios, ale millenial-ului captiv în provincie şi cu privirea de uliu. Ochii lui se învîrtesc ca un radar în depistarea unei găuri de scăpare sau a unei alte prăzi.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 12:32

Departe de hămăiala politică, într-un sat transilvan, am încercat o altă privire asupra țării prin care ne alergăm oasele și ne încețoșăm mintea. Începe să se vadă ”țara asta”, cum zic cei care nu-și dau seama de amploarea nepăsării lor. Semnele de dispreț din această exprimare banală încep să se vadă peste tot. Multe sate goale, cu case lăcătuite, multe mașini vechi, joarse din țările de Vest, aduse din dorința de a face o „țară ca afară”, rable părăsite pe lîngă porți, buruieni uscate crescute din șanțurile colmatate și cîini vagabonzi de toate mărimile. Și încă un lucru trist.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 29 Decembrie, 2019 - 00:00

SIIJ trebuie desființată cu orice preț! Este considerată ca fiind un mare pericol pentru democrația din România. De ce? Pentru că poate exercita o presiune suplimentară la adresa magistraților, zic, ca niște bîlbîiți, adepții desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție! Vai, ce pericol enorm la adresa bieților slujitori ai dreptății, ar putea exclama cei naivi! SIIJ reprezintă o ofensă la adresa minunaților magistrați din țara noastră! Direct și indirect îi acuză de corupție. Or, corupția din justiția românească nu mai este invocată de nimeni. Ca atare, nu există!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 26 Decembrie, 2019 - 12:13

Nu mi-am imaginat niciodată că echipa de mediocri, impostori și politruci din PSD, acuzată cu atîta vehemență de liberali, va fi urmată de o alta, la fel de rapace, de agresivă și de destructivă desemnată de PNL. Cel puțin, la Ministerul Sănătății, după prestația onorabilă a Sorinei Pintea, nu ne așteptam la o asemenea nenorocire. Încă nu știm în ce măsură echipa de la Ministerul Sănătății este doar opera Ralucăi Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, sau a unei înțelegeri cu președintele Klaus Iohannis, apropiat și el de unele persoane din domeniu sănătății din municipiul Sibiu.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 23 Decembrie, 2019 - 09:58

Copleșit de potopul reclamelor difuzate să mai umfle puțin spiritul consumerist care ne domină, am încercat să mă refugiez în relatările grave despre Revoluția din Decembrie 1989.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 16:13

Să nu vă grăbiţi să vă programaţi la chirurgul Raluca Turcan! Este o glumă. Mai corect spus, o ironie. Doamna nu operează decît în Parlament şi pe la PNL şi, foarte rar, pe la Cotroceni. Nu ştie o iotă de chirurgie, nici de medicină, chiar dacă, mai nou, doamna se arată ca fiind noua fluierice de comandă şi arbitraj guvernamental în domeniul sănătăţii.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 9 Decembrie, 2019 - 10:14

Încep să cadă miturile campaniei electorale! Unul cîte unul. Pilele și amantele pesediștilor, subiect de campanie electorală, au zburat chiar de a doua zi după formarea noului guvern. Amante (cele care nu pot fi preluate!), copiii, nepoții și favoriții au zburat. Din păcate, nu pentru a face loc celor mai competenți oameni din diverse domenii.

Tip publicație: Articol
Joi, 5 Decembrie, 2019 - 21:10

Surpriză ca un bolovan mare de sare apărut deasupra Guvernului! Preşedintele Klaus Iohannis, după ce s-a fotografiat cu Regina Elisabeta a Angliei şi cu Donald Trump, s-a trezit animat de energii copleşitoare. De la Londra, a dat cu buzduganul pînă la Bucureşti ca să anunţe mobilizarea supuşilor. Probabil că în sinea sa o fi zis „Le arăt eu lor ce înseamnă un preşedinte total implicat!”. Și i-a convocat pe Ludovic Orban şi pe cîţiva miniştri pentru joi. Între timp, a anunţat şi o declaraţie de presă.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 08:50

Săptămîna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a decorat un număr important de generali SRI şi SIE, plus directorul SRI Eduard Hellvig. Cu puţin timp înainte, au fost decorate şi o seamă de personalităţi, semn că preşedintele nostru este preocupat de recunoaşterea valorilor din toate domeniile de activitate. De ce i-a decorat Klaus Iohannis pe cei 24 de generali şi pe Eduard Hellvig în 27 noiembrie? Să fi uitat de ei în timpul campaniei electorale?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 2 Decembrie, 2019 - 23:02

Oricît m-aş strădui, nu izbutesc să înţeleg cum interpretează Klaus Iohannis Constituţia României. Şi cum interpretează el rolul de mediator, conducînd pe faţă PNL-ul şi instituţiile statului (subordonate dumisale), împotriva PSD. Se poate ca, în straturile inferioare ale gîndirii sale superioare să fie vorba de alte judecăţi şi intenţii în raport cu ce spune cînd are în faţă un microfon sau o cameră de luat vederi. Vă invit să citiți cu atenție partea selectată din discursul ținut la şedinţa de mulţumire şi mobilizare a PNL din 2 decembrie:

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 10:14

Potopul de zîmbete și complimente de la sfîrșitul CEx al PSD trimitea la o înțelegere și la o încercare de a porni din nou la drum. După felul în care a picat norocul pe Ciolacu și pe Paul Stănescu, și după graba cu care Vasile Dâncu dă ocoluri acestui partid, încep să mă îndoiesc. Nu mor de dragul PSD-ului. De-a lungul anilor, cu subordonații lui Ion Iliescu am avut și cele mai multe procese. La un moment dat, președintele partidului și al României s-a oprit la masa la care îmi mestecam bucăturile și mi-a zis:
-Mă, de ce ești tu așa ticălos și încrîncenat împotriva mea?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 09:26

În nici trei zile de la victoria președintelui Klaus Iohannis în alegerile de pomină (record absolut pentru democrația românească!), sărbătorite și la PNL tot cu o strîngere din măsele și cu un scrîșnit cam amenințător, a venit vremea mobilizării tuturor forțelor pentru cumințirea PSD. Ce credeau socialiștii, că merge mereu cu contestatul puterii, cu pregătirea alegerilor din primăvară, în care să dea o lovitură și să le arate și liberalilor și useriștilor ce pot face? Cu-cu, băieți!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 12:02

Vasile Dâncu pare un magician al ipotezelor politice, un iluzionist al demonstrațiilor imposibile, un patinator pe cîmpul ideilor incoerente și care se întîlnește în patinajele sale cu frînturi de metaforă și cu accente de poet  refulat. Discursul său din Aula Universității din Cluj-Napoca mi-a atras atenția și l-am salvat. E și poezie și   meditație și magie politică și înscenare de spectacol politic.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 08:29

Mi-e nu ştiu cum să deschid discuţia despre rezultatul alegerilor. Procentul lui Klaus Iohannis este copleşitor şi, în mare parte, inexplicabil. Să acorzi atîta legitimitate unui politician care, în cinci ani, n-a făcut mare lucru (el singur a spus că realizarea sa cea mai importantă din mandat a fost dărîmarea guvernului PSD), care a avut în campanie un singur enunţ – dărîmarea PSD- mie îmi pică mai greu de înţeles.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 10:46

Mare carnaval electoral ne-a fost oferit pe mai toate canalele de comunicare. Cele mai stupide sau mărunte detalii legate de alegeri ne-au fost propuse ca știri, chiar și ca bombe. Toate transmisiile de duminică (și unele chiar de vineri și de sîmbătă) n-au fost decît niște forme de surescitare jurnalistică. Și pe vremea alegerilor comuniste, măsluitul proces verbal arăta ca o sărbătoare, deși oamenii nu sărbătoreau nimic. Dimpotrivă, gemeau sub apăsarea lipsei de libertăți. Așa și acum.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 24 Noiembrie, 2019 - 10:15

În spectacolul de marionete numit de preşedinte „dezbatere” şi considerat de noi doar o diversiune electorală s-a produs şi un autodenunţ. Preşedintele Klaus Iohannis, crezîndu-se deja cîştigător şi călăreţ pe caii mari ai Europei, s-a grăbit să se prezinte şi ca un făcător de minuni. Drept pentru care nu s-a sfiit să ne lase să înţelegem că el este stăpînul jocului şi din Parlament (deşi Constituţia României nu prevede asta) şi să ne anunţe că el în persoană se va ocupa de trecerea unor măsuri prin legislativ.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 17:30

Faimosul Victor Rebengiuc, actor român de mare succes (pînă la Curtici) și spirit civic lansat‎ cu un sul de hîrtie igienică, lansează un alt apel cutremurător. El zice că menținerea PSD-ului la putere este garanția sigură a distrugerii acestei țări. Și eu împărtășesc o parte din declarația lui Victor Rebengiuc, inclusiv mesajul său cu hîrtia igienică. Știa bine de la socrul său (tatăl Marianei Mihuț) ce monstruozități a adus comunismul în țara noastră. De aceea, a sărit repede de cealaltă parte a baricadei și le-a cerut foștilor comuniști să își țină gura pentru o vreme.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 15:47

Klaus Iohannis a cîștigat experiență de moderator și a scăpat de situații penibile. Adică de înghesuiala pe care i-ar fi provocat-o întrebările incomode. Asta înseamnă că are deja înclinații de moderator tv, dar și de organizator de evenimente.

În schimb, Viorica Dăncilă a cîștigat în curaj. Să te arunci într-o conferință de presă atît de importantă, pregătită doar cu 20-24 de ore înainte înseamnă curaj nebun. Asta mai dovedește însă că este un om care își dorește puterea cu disperare și că este gata să riște inclusiv penibilul.

Tip publicație: Intrare blog