Publicat: 4 Decembrie, 2012 - 19:42
Share

Enel Green Power („EGP”), prin subsidiara sa, Enel Brasil Participacoes, a demarat lucrările de construcție la trei parcuri eoliene în statul brazilian Bahia.

Cele trei parcuri, numite „Cristal”, „Primavera” și „Sao Judas”, sunt localizate în aceeași regiune din centrul statului Bahia și vor avea o capacitate instalată totală de aproximativ 90 MW.

Odată funcționale, cele trei parcuri vor putea genera aproximativ 400 GWh pe an, ajutând astfel la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă cu peste 250.000 de tone. Investițiile totale necesare finalizării celor trei parcuri eoliene se ridică la 166 milioane de euro.

În Septembrie 2010, EGP a câștigat o licitație publică pentru obținerea a trei contracte pe termen lung pentru vânzarea de energie provenită de la centrale noi. Licitația a avut loc în Brazilia și a fost dedicată exclusiv energiei eoliene. Cele trei proiecte se caracterizează prin ample resurse eoliene și un grad de încărcare de aproximativ 45%, unul dintre cele mai ridicate din lume. Generatoarele eoliene pot astfel funcționa până la echivalentul a 4.000 ore pe an, cu mult peste media europeană. În cadrul licitației, EGP a câștigat și dreptul de a semna un contract pe 20 de ani pentru vânzarea energiei produse de cele trei parcuri, prin Agenția guvernamentală braziliană CCEE (Camera pentru Comercializarea Energiei Electrice), la un preț indexat 100% cu inflația braziliană.

În 2011, Enel Green Power a primit și alte contracte pentru furnizare de energie în Brazilia, în cadrul licitației publice „New Energy”, cu trei proiecte eoliene, având o capacitate instalată totală de 193 MW. Acestea sunt localizate în nord-estul țării, în statele Bahia, Pernambuco și Rio Grande do Norte.
 
Brazilia este unul dintre liderii mondiali în domeniul producerii de energie din surse regenerabile, grație unei capacități regenerabile instalate de aproximativ 93.000 MW, reprezentând 85% din capacitatea instalată totală a țării.


Enel Green Power este o companie parte a Grupului Enel, dedicată dezvoltării energiei regenerabile la nivel internațional, activând în Europa și America. În 2011, compania a generat 22,5 miliarde de kWh din resurse precum apă, soare, vânt și din căldura Pământului – suficient pentru a satisface necesarul de energie a peste 8 milioane de gospodării și pentru a evita emisiile a peste 16 milioane de tone de dioxid de carbon în atmosferă. Enel Green Power este lider mondial datorită mixului echilibrat de generare a energiei, oferind volume generate cu mult peste nivelul sectorului. Compania are o capacitate instalată de peste 7.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliană, solară, hidroelectrică, geotermală și biomasă. În prezent, EGP deține aproximativ 700 de centrale operaționale în 16 țări din Europa și America.

În America Latină, Enel Green Power deține centrale operaționale pentru energie regenerabilă în Mexic, Costa Rica, Guatemala, Panama, Chile și Brazilia, având o capacitate instalată totală de 831 MW. În sectorul eolian, pe lângă cele trei proiecte din Brazilia, cu o capacitate instalată totală de 90 MW, compania mai deține 24 MW în Costa Rica și 74 MW în Mexic. Datorită experienței sale de un secol în domeniul energiei geotermale, Enel Green Power dezvoltă noi oportunități în acest sector. Astfel, în Chile, compania coordonează lucrări de explorare la mai multe concesiuni, cu o capacitate potențială de peste 100 MW.