Publicat: 14 Martie, 2017 - 15:17
Share

Polițiștii cărășeni fac cercetări în vederea identificării unui presupus autor de înșelăciune. Acesta ar fi înșelat un bărbat din Caransebeșcu suma de 1030 de lei.

Ieri, 13 martie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii municipiului Caransebeșau fost sesizați de un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în fața unei bănci din Caransebeș, ar fi fost acostat de o persoană necunoscută care s-ar fi oferit să îi schimbe suma de 1.100 de lei din bancnote cu cupiura de 50 de lei în bancnote cu cupiura mai mare.

Persoana vătămată a fost de acord iar după ce a făcut schimbul de bani, a conștientizat că a fost înșelat. Primise o bancnotă de 50 de lei și 20 de bancnote de 1 leu în schimbul sumei de 1.100 de lei.

Bărbatul a sesizat Poliția, precizând următoarele semnalmente ale autorului: înălțime 1,65-1,70 m, brunet, tuns mediu. Purta blugi albaștri și o haină de piele.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și efectuează cercetări în vederea identificării suspectului și a recuperării prejudiciului.

Oricine poate oferi informații care să conducă la depistarea lui sunt rugate să sune la numărul unic de urgență — 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție!

*** În contextul prezentat mai sus și în scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda 'Șmen', vă recomandăm:

— atenție la metoda ,'Șmen'! Dacă totuși consimțiți să participați la o ilegalitate, când primiți suma solicitată, numărați cu atenție bancnotele și nu mai întoarceți banii spre renumărare! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma derizorie și sub pretextul că în zonă și-au făcut apariția polițiști, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înșelată!

nu va încredeți în binevoitori! Nu cumpărați valută de la persoane neautorizate! Poate fi falsă! Aceștia acționează la câțiva metri de un birou de schimb valutar și ar fi păcat să cădeți victimă datorită unui câștig nesemnificativ.