Publicat: 21 Noiembrie, 2012 - 08:54
Share

Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit Marți, 20 Noiembrie a.c., cu locuitorii din comunele Bujoru și Poroschia din județul Teleorman, cărora le-a explicat de ce candidează în acest județ, ce beneficii aduce proiectul USL pentru națiune - România.
 
Însoțit de președintele PNL Teleorman Marin Almăjanu (candidat pentru Colegiul 6 deputat) și secretarul general al PSD Liviu Dragnea (candidatul USL pentru Colegiul 3 deputat ), Crin Antonescu le-a explicat celor 400 de localnici care au pariticipat la reuniunea din comuna Bujoru că, în mai puțin de trei săptămâni, vin niște alegeri pe care cei mai mulți oameni din această țară le așteaptă de mult, iar alegerea se dă între cei care au condus România, până acum șase luni și Uniunea Social Liberală, construită ca alternativă.
 
”Există o mare deosebire din capul locului, între noi și ei, adică oamenii lui Băsescu. În vreme ce noi atunci când am format această Uniune Social Liberală am spus clar cine suntem, cum ne cheamă, nu ne-am schimbat nici numele, nu ne-am schimbat nici simbolul, nici culoarea, și am venit și spunem oamenilor: Ăștia suntem. Unii dintre noi au mai guvernat, au făcut și bine, au făcut și mai puțin bine, dar nu ne schimbăm numele, nu ne schimbăm unii trandafirii, unii săgeata. Nu ne schimbăm identitatea. În partea cealaltă ce avem? După ce au guvernat în portocaliu această țară, la alegerile locale nu mai știam cum îi cheamă și s-au făcut verzi. La aceste alegeri și-au luat un alt nume, ARD și s-au făcut mov. Oare de ce? Pentru că știu cum îi privesc românii, pentru că știu cât au mințit, pentru că știu cât au furat, pentru că știu care este bilanțul prezenței lor la putere și de aceea n-au curaj să ne mai spună, nici cum îi mai cheamă, nici ce culoare au avut. De aceea se ascund sub diferite formule, sub diferite nume și sub diferite culori”, a subliniat Crin Antonescu.

Liderul PNL a menționat că deși au spus că au trăit în austeritate, cât au fost la guvernare, democrat-liberalii s-au îmbogățit, plecând de la familia Băsescu și ajungând la familia Elenei Udrea, în vreme ce milioane de români au dus-o din ce în ce mai greu.

”Nu poți să vii și să spui, așa cum face Traian Băsescu și cum fac oamenii săi: ‚Am condus bine această țară. Și ce-am făcut noi? Păi am tăiat salariile oamenilor cu 25%, păi am redus pensiile pensionarilor în funcție de pensie și de împrejurări, cât am putut de mult. Păi am făcut să se închidă sute de mii de intreprinderi mici și mijlocii, să rămână șomeri peste un milion de oameni în trei ani și jumătate. Am făcut austeritate’. Nu au făcut nicio austeritate, pentru că în vreme ce milioane de români au dus-o din ce în ce mai greu, în vreme ce milioane de oameni, indiferent că lucrau la stat, că lucrau în privat, că erau la oraș, că erau la țară, au dus-o din ce în ce mai greu, ei o mână de oameni au dus-o din ce în ce mai bine, au devenit din ce în ce mai bogați, începând cu familia lui Băsescu, începând cu familia lui Videanu, cu Elena Udrea și cu ceilalți pe care îi mai știți”, a informat Antonescu.

Pe de altă parte, co-preșdintele USL le-a spus alegătorilor din comuna Bujoru că în acest moment Guvernul USL dorește să își facă auzită vocea în Europa, pregătind un proiect durabil pentru România.

”Astăzi se pune problema ca acest Guvern, care este al nostru și pe care vrem să îl păstrăm și după aceste alegeri, să își spună cuvântul în Europa, în legătură cu alocarea bugetului european pentru anii următori din 2014 până în 2020. În vreme ce noi avem o poziție foarte clară și spunem că interesul României este să nu scadă alocările în principal și fondurile europene în principal pentru agricultură, care este primul atu al României pentru viitor, ce ne spune președintele țării, domnul Băsescu? Nu mă interesează ce vreți voi. Nu mă interesează ce vrea Guvernul, ce vrea Parlamentul, ce vor și ce nevoi au oamenii, am să văd eu acolo ce decizie am să iau. Uniunea Social Liberală nu s-a format doar ca să câștige alegerile, Uniunea Social Liberală  s-a format pentru a începe în sfârșit un poriect durabil, nu pentru patru ani, ci pentru 20-30 de ani indiferent cine va fi la putere, și acest proiect se numește ‘România puternică’ ”, a adăugat Crin Antonescu.

Liberalul a explicat că ”România puternică nu înseamnă doar mai multă activitate economică, mai mulți bani, mai multe școli, mai multe spitale, mai multe fonduri de susținere pentru agricultură, România puternică înseamnă înainte de toate, conducători care să își respecte țara, și să îi respecte pe cetățenii de la care iau voturi și iau impozite”.
”Îmi aduc aminte când în 2010, justificând așa-zisele măsuri de austeritate, președintele acestei țări a spus că românii, nu prea muncesc. Serios? Dar în Spania de ce au muncit românii? Dar în Italia de ce au muncit și muncesc românii? Și românii muncesc și în România chiar dacă nu sunt plătiți pe munca lor. Am văzut pe președintele acestei țări spunând că pensionarii sunt o povară. Serios? Dar cine a făcut țara asta. Cine ne-a crescut pe noi, pe noi ăștia care suntem noi astăzi adulți? Cine a construit atâția ani indiferent dacă în comunism sau după comunism economia acestei țări? Au construit-o cei care azi sunt pensionari și de care nu ne putem bate joc pentru că sunt părinții noștri, iar o țară care nu își respectă bătrânii nu are niciun viitor”, a evidențiat Crin Antonescu.
 
Candidatul USL a menționat că oricare ar fi fost părerea celor care ne-au guvernat, a președintelui României, a fostului premier Boc, a lui Videanu sau a domnei Udrea despre cât muncesc, sau cât nu muncesc românii, despre cât ne trebuie sau nu ne mai trebuie pensionarii, politicienii nu pot spune niciodată că statul nu are nicio obligație față de cetățeni.

”E adevărat, statul nu poate rezolva toate problemele, dar statul atâta vreme cât încasează impozite de la cetățeni, are obligația să susțină agricultura, să susțină producătorii români, are obligația să susțină mediul de afaceri din România, are obligația să asigure educația publică, sănătatea publică, ordinea publică. Iar dacă noi cei care am trecut de o anumită vârstă ne putem gândi la viața noastră, la câte suferințe, la câte neajunsuri, la câte neîmpliniri am avut, poate că noi ne putem gândi, generațiile mai înaintate în vârstă, poate că n-am muncit destul, poate că e adevărat, poate că n-am fost prea inspirați, poate că nu ne-am mișcat prea repede, poate că n-am avut noroc în viață, putem să spunem orice, dar un lucru e clar, copii noștri nu au nicio vină și noi trebuie să construim România puternică pentru copii noștri, pentru toți”, a subliniat președintele PNL.
 
Pe de altă parte, Crin Antonescu a menționat că România puternică înseamnă un cetățean puternic și niște conducători care să înțeleagă că nu e suficient atunci când vrei să conduci o țară, ca președinte, ca ministru, ca parlamentar, ”nu e suficient să fii pregătit, să fii competent, să fii descurcăreț, ci mai trebuie ceva, ceva fără de care nu vei fi niciodată un adevărat conducător, un lucru simplu, și anume ”să îi iubești pe oamenii pe care îi conduci”.

”Trebuie să înțelegi, dacă ești conducător, că trebuie să faci în așa fel politică încât să le dai șansa celor puternici să producă pentru societate, dar în așa fel încât să înțelegi că cei slabi trebuie ajutați. Trebuie să înțelegi atunci când ești conducător un lucru și mai simplu, fiecare om muncește, se zbate, construiește, face planuri înainte de toate pentru el, pentru familia lui, pentru copii lui. Dacă vrei să conduci o țară trebuie să înțelegi că trebuie să muncești, să te zbați, să gândești nu doar pentru familia ta, ci pentru toată țara asta, nu doar pentru copii tăi, ci pentru toți copii”, a subliniat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a menționat că are curajul să spună că nu minte și că se ține de angajamentele pe care le-a făcut. ”Am spus, și a spus și Partidul Național Liberal, că după ceea ce a făcut Băsescu României și românilor, nu vom mai fi niciodată împreună, și m-am ținut de cuvânt. Am spus atunci când am încheiat această alianță că vom fi parteneri cu Partidul Social Democrat și că Victor Ponta va fi prim-ministru, ne-am ținut de cuvânt. Îi spun acum și îi spunem toți, și partidele noastre, lui Traian Băsescu: ‘Scoate-ți din cap ideea că dacă românii vor vota USL, vei pune pe altcineva prim-ministru, decât pe Victor Ponta și pe USL’. Și ne vom ține de cuvânt”, i-a transmis Antonescu președintelui României.

De asemenea, candidatul USL  le-a spus alegătorilor din comuna Bujoru că sloganul ”România puternică va începe la Teleorman!” va fi o realitate, dacă aceștia vor vota Uniunea Social Liberală.

”Avem nevoie de fiecare vot al dumneavoastră. Nu socotiți că alegerile sunt deja câștigate. Este important fiecare vot, este important să avem o majoritate puternică, cu care să schimbăm legile care trebuie schimbate, cu care să susținem un Guvern puternic, cu care să modificăm așa cum trebuie Constituția. Avem nevoie de fiecare vot și în schimbul acestui vot vă spun în încheiere următorul lucru: atâta vreme cât eu și Liviu Dragnea venim și cerem votul dumneavoastră aici în Teleorman, pentru noi, atunci când vom veni la guvernare, dacă ne veți da votul dumneavoastră, e normal ca Teleormanul să fie o prioritate și asta promit”, a spus Crin Antonescu, în finalul discursului susținut la Mitingul electoral din comuna Bujoru.

Pe de altă parte, președintele PNL a participat și la un Miting electoral organizat în comuna Poroschia, reuniune la care au participat aproximativ 500 de persoane. Cu acest prilej, Crin Antonescu le-a spus alegătorilor din Poroschia că nu este interesat numai de voturi , ci este interesat să îi cunoască pe alegătorii săi.

”Eu nu sunt interesat numai și numai de voturi. Bineînțeles că vă rog să ne dați votul, de asta sunt aici, dar nu sunt interest numai de voturi. Eu nu vreau să fiu un nume scris pe o hârtie, sub trei litere, iar votul dumneavoastră niște voturi dintr-atâtea milioane, voiam să ne privim în ochi în seara asta să ne întâlnim, să dăm mâna, cu cei care vreți astăzi, pentru că politica nu este sau n-ar trebui să fie numai statistică, numai socoteală de voturi”, a apreciat Crin Antonescu.

Co-președintele USL a evidențiat că Uniunea le propune să aibă pe lângă ”cel mai tare primar„ și ”cel mai tare deputat: Liviu Dragnea”, dar și ”cel mai tare senator”. ”Eu am venit în Teleorman să vă cer votul dumneavoastră, oamenilor din Poroschia, din Conțești, din Smârdioasa, din Alexandria, din toate localitățile acestui colegiu și o fac cu modestie, cu respect și cu încredere, și de aceea am vrut să ne întâlnim, nu să aflați de la televizor pe cine trebuie să votați. Pe mine, sunt aici în fața dumneavoastră!”, a mărturisit candidatul USL. 
 
În plus, Crin Antonescu le-a spus locuitorilor din Poroschia că după mandatul său de deuptat de Teleroman are sentimentul că a rămas dator față de teleormăneni, care au nevoie mai mare decât alții de politici care să le dea șansa să muncească cinstit, să câștige cinstit și să trăiască normal în țara lor. Liderul liberalilor a menționat că al doilea motiv pentru care candidează la Telorman este acela că îi cunoaște de foarte mulți ani de zile pe Marin Almăjanu și Liviu Dragnea, iar al treilea motiv ține de felul de a fi al teleormănenilor.

”Un coleg m-a întrebat recent: ‘De ce te duci la Teleorman, ce e acolo la Teleorman?’ și i-am răspuns simplu și sincer: ‘E foarte multă dragoste! Oamenii cei mai mulți dintre ei, sunt poate mai săraci decât în alte părți. Nu au nasul pe sus, nu au fumuri, n-au mari pretenții, dar sunt iubitori, inimoși și cinstiți’. Pentru că sunteți astfel, pentru că aveți nevoie e adevărat de mai mult ajutor decât alții, pentru că împreună cu Liviu Dragnea, cu Marin Almjanu, primarul dumneavoastră, pot să mă angajez că vom face ceva, de aceea sunt aici și vă cer votul”, a subliniat Antonescu.

Președintele liberalilor a mai spus că nu îi place să facă promisiuni, dar a mneționat că, în cazul câștigării alegerilor și continuării guvernării USL, obligația sa și a lui Liviu Dragnea este aceea de a începe ‘România puternică’ de la Teleorman.
 
”Nu îmi place să promit, pentru că în viața asta e ușor să promiți, mai greu e să te ții de cuvânt. Și totuși, împreună cu acești oameni vin și vă spun astăzi: cerem votul dumneavoastră și ne vom simți obligați în primul rând de acest vot. Dacă ne veți da votul, dacă Uniunea Social Liberală, alcătuită din PNL, al cărui președinte sunt, și din PSD, al cărui secretar general e Liviu Dragnea, va guverna România, dacă după 10 decembrie Liviu Dragnea deputatul dumenavoastră va fi unul dintre cei mai importanți miniștri ai României, ai Guvernului României și dacă cine știe, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu voința românilor, din 2014 un senator de Teleorman va deveni președintele României, din toate aceste poziții politice, nu vom uita nicio clipă că, așa cum îmi spune acest slogan de pe perete, pentru noi - e obligația noastră, România puternică începe de la Teleorman”, a conchis Crin Antonescu.