Publicat: 6 Februarie, 2014 - 19:04
Share
Chiţoiu: Sunt un om de partid

"Daniel Chiţoiu a decis să pună capăt activităţii din Guvern. Domnia sa a făcut opţiunea de a demisiona din Guvern şi în calitate de vicepreşedinte va deţine şi funcţia de secretar general interimar", a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Este o relaţie care va continua, dar toate speculaţiile făcute pe seama unor grupuri mai pro-PSD sunt lipsite total de temei", a subliniat Antonescu.

Daniel Chiţoiu:
"Sunt un om de partid, am o colaborare bună cu toţi colegii mei şi am decis să accept această funcţie. De aceea mă retrag din toate funcţiile din Guvern pentru că activitatea mea din cadrul Guvernului nu îmi va permite să ocup şi funcţia de secretar general. Nu sunt alte motive pentru care mă retrag din Guvern", a declarat şi Chiţoiu.

Crin Antonescu: În ce priveşte nominalizarea unei noi persoane, deciziile vor fi căute publice mâine.

"Domnul Daniel Chiţoiu nu este implicat în niciun fel de dosar. A apărut în presă o cercetare care se referă la soţia domniei sale. Nu avem nicio îndoială cu privire la nevinovăţia doamnei Chiţoiu, n-are nicio legătură cu cariera guvernamentală a domnului Chiţoiu. Motivul deciziei sale este prezentat. Amintesc că este şi preşedinte la sectorul 1. Restul, toate nuanţele s-au discutat între noi, au generat războaie"

Liderii USL au avut, joi, o întâlnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu şi Eduard Hellvig.

La ieşirea de la această întâlnire, vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns".