Publicat: 12 Iulie, 2020 - 00:00
Share

Fotografiile digitalizate ale artistului sporesc frumusețea și farmecul unui peisaj islandez prin mândria și puterea, eleganța și armonia

Prin materie, în duritatea și maleabilitatea rock-ului și a pământului, energia vântului și a apei, conduce activitatea caricaturistului israelian Andy Ceausu, născut și crescut în România, absolvent în inginerie electrică și protagonist al unor expoziții importante internațional care, cu arta sa, s-a concentrat pe diverse probleme legate de cultură și, de asemenea, într-un mod special pentru a proteja mediul și lumea.

În cadrul proiectului „Scenarii” conceput de ilustrul istoric de artă modernă și contemporană Prof. Carlo Franza, personaj internațional și critic al ziarului „Il Giornale”, în paralel cu expoziția „Primavera vien danzando” a Eugeniei Serafini mâine la Florența la Plus Florence expoziția „Ricamo in Pietra” unde douăzeci de lucrări ale lui Andy Ceausu întorc frumusețea tăcută, dar sugestivă a peisajului stâncos situat în nord-estul Islandei, exact în Borgarvirki. În lucrări este prezentată o broderie care spune frumusețea naturii dintre roci și copaci și plante, sporind puterea și schimbarea prin sinergia elementelor precum apa, aerul și focul.

Mediul, cu peisajele sale și priveliștile stâncoase, spune povestea vieții și a timpului petrecut întorcând un imaginar cu emoții mereu noi, iar acest lucru este sporit de scenariile lui Borgavirki unde puterea pământului și a focului este impresionată fiind Borgavirki o coloană stâncoasă cu un craterul din mijloc înconjurat de ziduri înalte de șase metri. Andy Ceausu oferă noi vibrații vizuale și emoționale acestor formațiuni rock, un fel de fortificație artificială: prof. Carlo Franza scrie: ele sunt adevărate și surprinzătoare, fiind alcătuite din coloane de bazalt sau din roci cu un gât vulcanic care descriu puterea pământului și a focului ".

http://www.lavocedelnisseno.it/Portals/0/INCONTRI%202020%20Bis/ANDY%202.jpg

 

Fotografiile digitalizate ale lui Ceausu sporesc frumusețea și farmecul unui peisaj islandez prin mândria și puterea, eleganța și armonia. Natura prin forța vântului și a apei modelează stânca, iar natura în vegetația mușchilor și lichenilor împodobește întotdeauna roca în sine, decorand-o cu semne ca și cum ar fi broderii.

Întotdeauna Franza subliniază și modul în care aceste lucrări ale fotografiilor digitalizate ale rocilor islandeze îi spun vizual lui Borgavirki: „Islanda arată cu mândrie tuturor teritoriului său cu o natură vie și activă, unde totul este modelat de vânt și apă, ele sunt modelate rocile vulcanice, dar și culorile mușchiului și lichenului, care au adăugat broderii incredibile pentru a fi arătate ca adevărate opere abstract-informale ".

"Abilitatea vizuală a lui Andy Ceausu a fost să sculpteze arta naturii în acest peisaj, să surprindă fragmente de desene prețioase care în jocul de imagini într-o succesiune de nuvele, sub presiunea unei arte digitale capabile să focalizeze semne și pete, el este identificat ca un poet de cel mai înalt nivel, un artist internațional ancorat în istoria de astăzi și actualitatea istoriei ".

Armonia este exprimată, forța naturii, continuitatea ei de-a lungul transformărilor făcute în timp și modul în care restabilește toate vibrațiile elementelor sale care trec prin ea, infuzându-l de fiecare dată cu culori și forme noi.

Piatra înregistrează fiecare aspect al existenței, lăsând uneori urme de amintiri îndepărtate, pe când lumina și umbra, vântul și apa atrag broderii de nostalgie și speranțe, melancolie și bucurii cu complicitatea mușchiului și lichenului. și culori organice din pulberile de rocă.

Expoziția „Broderie de piatră” care se deschide mâine la Plus Florence din Florența (Via Santa Caterina d’Alessandria, 15) la ora 18:00 va rămâne deschisă până la 19 martie 2021.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: