Publicat: 19 Iunie, 2016 - 12:39
Share

Publicul are ocazia de a-l întâlni pe regizor alături de actori, într-o serie de repetiţii deschise cu public programate pe 1, 2, 3, 5, 6, 7 iulie, de la ora 19.00, la sala Majestic, Soldatul de ciocolată (sau Armele și omul).

O comedie plăcută de George Bernard Shaw, traducerea și adaptarea Dana Dima.

Cu: Sabrina Iaşchevici/ Nicoleta Lefter, Irina Mazanitis/ Antoaneta Zaharia, Alina Berzunţeanu/ Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol/ Gabriel Pintilei, Marius Damian/ Cezar Antal, Gelu Niţu/ Constantin Cojocaru, Conrad Merricofer/ Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz

Regia – Andrei Şerban

Scenografia – Anka Lupeş

Coloana sonoră: fragmente din Ernani de Verdi

Piesa Armele și omul,  a fost scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani și a fost reprezentată pentru prima dată, în anul în 1894, la Londra. Succesul nu a întârziat să apară chiar de la premieră, iar opinia despre Shaw ca fiind unul dintre cei mai inteligenți dramaturgi din Londra a fost unanimă. Patru ani mai târziu va fi publicată în colecția numită Piese plăcute. Deși nu a fost mai deloc jucată  în România, în lume a rămas una dintre cele mai populare și mai des montate comedii.

E o piesă care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea; un spectacol care te face să simți diferența dintre dragostea adevărată și cea de pe scenă, ca la operă. Deși piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală.

Preţul biletelor: 31,80 lei; 15,90 lei