Publicat: 17 Martie, 2020 - 23:30
Share
Cum se poate compensa COVID-19?

Astăzi, președintele SUA Trump a spus că costul închiderii industriei turistice și a turismului din SUA (hoteluri, restaurante, companii aeriene) este de aproximativ 30 de miliarde de dolari pe lună, iar guvernul se pregătește să compenseze pierderea. Președintele a subliniat că nu este vina unui proprietar de hotel sau restaurant, că oaspeții nu mai apar. „Guvernul a oprit-o”, a menționat președintele Trump.

O nouă analiză lansată marți de proiectele US Travel Association, care au scăzut călătoriile din cauza coronavirusului, vor produce un efect total de 809 miliarde de dolari asupra economiei SUA și vor elimina 4,6 milioane de locuri de muncă americane legate de călătorii în acest an. Câștigurile din martie și aprilie vor fi cu 75% sub normal.

Numerele de impact, pregătite pentru US Travel de către Turismul Economiei, au fost prezentate de președintele și CEO-ul Asociației de turism din SUA, Roger Dow, la o întâlnire de marți de la Casa Albă cu președintele Trump, vicepreședintele Pence, secretarul comerțului, Wilbur Ross și alți lideri de călătorie.

„Criza de sănătate a ocupat pe bună dreptate atenția publicului și a guvernului, dar o catastrofă care rezultă pentru angajatori și angajați este deja aici și va înrăutăți”, a spus Dow marți. „Întreprinderile legate de călătorii angajează 15,8 milioane de americani și, dacă nu își permit să-și țină lumina aprinsă, nu își pot permite să plătească angajații. Fără pași agresivi și imediați de salvare a dezastrelor, faza de recuperare va fi mult mai lungă și mai dificilă, iar treptele inferioare ale scării economice vor simți cel mai rău. "

Dow a menționat că 83% dintre angajatorii de călătorii sunt întreprinderi mici.

Alte descoperiri notabile în analiza impactului călătoriei:

  • Cheltuielile totale pentru călătorii în SUA - transport, cazare, vânzare cu amănuntul, atracții și restaurante - se preconizează că vor scădea cu 355 miliarde de dolari pe an, sau cu 31%. Acest lucru este de mai mult de șase ori impactul din 11 septembrie.
  • Pierderile estimate numai de industria turistică sunt suficient de severe pentru a împinge SUA într-o recesiune prelungită - se preconizează că va dura cel puțin trei sferturi, T2 2020 fiind punctul scăzut.
  • 4,6 milioane de locuri de muncă proiectate pierdute legate de călătorie ar fi, prin ele însele, aproape dublul ratei șomajului din SUA (3,5% până la 6,3%).

"Această situație este complet fără precedent", a spus Dow. „În interesul sănătății pe termen lung a economiei, angajatorii și angajații au nevoie acum de scutire de acest dezastru creat de circumstanțe care le-au scăpat de sub control.”

În cadrul reuniunii de la Casa Albă de marți, Dow a cerut administrației să ia în considerare o sumă de ajutor de 150 de miliarde de dolari pentru sectorul de turism mai larg. Printre mecanismele sugerate:

  • Stabilirea unui fond de stabilizare a forței de muncă pentru călătorii
  • Oferiți o facilitate de lichiditate de urgență pentru întreprinderile de turism
  • Optimizați și modificați programele de împrumut SBA pentru a sprijini întreprinderile mici și angajații lor.

Oxford Economics, în coordonare cu compania sa subsidiară Tourism Economics, a modelat scăderile preconizate ale industriei turistice din SUA în 2020, ca urmare a Coronavirus. Am modelat apoi impactul economic al acestor pierderi din industria călătoriilor în termeni de PIB, șomaj și impozite.

Pierderi din industria călătoriilor Se preconizează o scădere de 31% pe întregul an.

Aceasta include o scădere de 75% a veniturilor în următoarele două luni și pierderi continue în restul anului, ajungând la 355 miliarde de dolari. Pierderi în PIB Pierderi din industria călătoriilor vor avea ca rezultat un impact cumulativ al PIB de 450 de miliarde de dolari în 2020.

Proiectăm economia americană pentru a intra într-o recesiune prelungită bazată pe scăderea preconizată a călătoriei. Recesiunea este probabil să dureze cel puțin trei sferturi cu cel mai mic punct din al doilea trimestru al anului 2020. Pierderi fiscale O scădere a impozitelor de 55 de miliarde de dolari va fi realizată ca urmare a scăderilor de călătorie în 2020.

Pierderea ocupării forței de muncă Se estimează că economia americană va pierde 4,6 milioane de locuri de muncă ca urmare a scăderii călătoriilor în 2020. Rata șomajului de 3,5% în februarie va crește substanțial în lunile următoare. Singurele pierderi de angajare legate de călătorie vor împlini rata șomajului până la 6,3% în următoarele luni.

Oportunitatea de timp Cea mai mare oportunitate de a atenua aceste pierderi este de a reduce timpul necesar pentru o recuperare.

În timp ce perioadele tipice de recuperare ale unei crize legate de boli variază între 12-16 luni, acest lucru poate fi redus prin intermediul unor promovări strategice și sprijinirea industriei de turism. Am analizat două scenarii pentru reducerea duratei pierderilor.

SCENARIO 1: RECUPERAREA COMPLETĂ ÎNCEPE ÎN IUNIE Scenariul presupune că recuperarea completă este realizată în iunie.

În fiecare lună din iunie-decembrie oferă un câștig mediu potențial de 17,8 miliarde USD în PIB și 2,2 miliarde USD în impozite. Beneficiile totale ar însemna 100 de miliarde de dolari în veniturile din industria de turism, 15 miliarde de dolari în impozite și 1,6 milioane de locuri de muncă restabilite. SCENARIO 2: RECUPERAREA 50% ÎNCEPE ÎN IUNIE Scenariul presupune că recuperarea este accelerată cu 50% (raportat la performanța scontată) începând cu luna iunie. În acest scenariu, fiecare lună oferă un potențial câștig de 8,9 miliarde USD în PIB și 1,1 miliarde USD în impozite.

Beneficiile totale ar însemna 50 de miliarde de dolari în veniturile din industria de turism, 7,7 miliarde de dolari în impozite și 823 000 de locuri de muncă restabilite. ( eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: