Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 12:52
Sunt vizate coronavirusurile animalelor

 Pasageri din China au fost examinați pentru depistarea unui virus mortal pe trei aeroporturi importante din SUA Pasagerii companiei aeriene care călătoresc în SUA din orașul chinez Wuhan cuprins de izbucnirea unui nou virus mortal asemănător cu pneumonia, sunt supuși screeningului pentru simptomele unui nou coronavirus (2019-nCov) la San Francisco , New York și principalele aeroporturi internaționale din Los Angeles.

Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 12:10
Nici după rectificare

Comedia neagră a dublării alocațiilor continuă.  Acestea nu se vor dubla așa cum s-a votat prin lege  și cum a semnat chiar președintele, nici măcar după rectificarea de la jumătatea anului. Acum, Guvernul a prorogat dublarea alocațiilor pe motiv că în buget nu au fost cuprinse sumele aferente creșterii. Însă, premierul Ludovic Orban spune că nu este obligatoriu ca alocațiile să fie dublate din a doua jumătate a anului, ci că e nevoie de o analiză a fondurilor disponibile la buget.

Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 11:49

Vizitatorii capitalei franceze care se străduiau să vadă unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume și-au anulat brusc planurile vineri, după ce Muzeul Luvru din Paris a postat pe site-ul său o notificare alertând potențialii vizitatori că nu poate garanta intrarea și că călătoria lor ar putea fi în zadar.

Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 16:58
O manifestare cu surprize la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţ

La Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia „Ziua Culturii Naționale” a fost celebratà conform programului anuntat, printr-o evocare a figurii a doi important poeți – Mihai Eminescu și Grigore Vieru si pritr-o dezbatere privind insemnàtatea operei critice si narative a lucrării lui George Călinescu, punct de reper fiind romanul „Enigma Otiliei”. Evenimentul a avut loc miercuri, 15 ianuarie, la ora 17:30, în Sala de Conferințe a Institutului (Palazzo Correr, Cannaregio 2241, Venezia).

 

Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 16:50
De Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Viceamiralul (rtr.) MIRCEA CARAGEA a fost sărbătorit astăzi, la împlinirea a 101 ani de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București Veteranul de război MIRCEA CARAGEA a fost sărbătorit de comunitate, în cadrul proiectului „Vieți Centenare“, astăzi, la împlinirea a 101 ani. Alexandra Dobre, Directorul General al Centrului pentru Seniori al Municipiului București l-a vizitat acasă pe cel care a scris o pagină frumoasă din istoria poporului român pentru a-i aduce un omagiu la împlinirea vârstei de 101 ani.

Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 16:27
La Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad

În urma unor observaţii astronomice cu caracter ştiinţific realizate cu ajutorul telescopului principal, la Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad, a fost descoperită în premieră pentru instituţia noastră prima stea variabilă, ce va purta numele Barlad V1. 

Steaua variabilă Barlad V1 a fost descoperită la începutul lunii noiembrie 2019, în urma procesării unor cadre test pentru observaţii fotometrice. Curba de lumină a fost raportată pe 4 decembrie 2019 la American Association of Variable Star Observers (AAVSO):

Sâmbătă, 18 Ianuarie, 2020 - 10:46

13 REPLICI MULT PREA INTELIGENTE!

1.”Niciodată în viaţă n-am învăţat ceva de la o persoană care a fost de acord cu mine.”
Dudley Field Malone, avocat american

2. „La ce lucrez acum? Îmi pregătesc remarcile spontane.”
Winston Churchill (1874-1965), prim-ministru englez

3. „Este mult mai uşor să te lupţi pentru nişte principii decât să trăieşti după ele.”
Alfred Adler (1870-1937), doctor şi psiholog austriac

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 15:43

Directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Alexandru Ivan, a demisionat din funcţie, dar va rămâne la conducerea companiei încă 30 de zile, fiind în perioada de preaviz, au informat, vineri, reprezentanţii companiei.

"În data de 16 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CNAB, s-a luat act de demisia înaintată de către domnul George Alexandru Ivan din funcţia de director general interimar", se arată în comunicatul CNAB.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:40

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:27

Un număr de 759.466 de fermieri au fost autorizaţi pentru efectuarea plăţilor regulare aferente anului de cerere 2019, cu suma totală de 690,98 milioane de euro, începând cu data de 2 decembrie şi până în prezent, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:06

În cursul dimineţii, mai multe echipe de medici au prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Cordul a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Translant Târgu Mureş, rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:05

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba reia apelul către cetăţeni să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc obţinută de la animalul crescut şi sacrificat în gospodăria proprie sau de la porcii mistreţi vânaţi.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:03

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat lansarea publică a apelului de proiecte pentru creşterea accesului la serviciile de asistenţă medicală comunitară, furnizate integrat cu serviciile sociale şi educaţionale pentru persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:22

În cadrul Programului Naţional de Transplant de cornee, derulat pe parcursul anului 2019, la nivelul Sectiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) s-au efectuat un număr de 68 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, dublu față de cifra înregistrată anul trecut.
Materialul biologic a fost prelevat, în spitalele din Bucureşti şi din ţară, de la un număr de 74 donatori, aflaţi în moarte cerebrală. 

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:32

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, chiciură şi polei valabile pentru 29 de judeţe.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 21:40

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au fost si in anul 2019 alaturi de familiile defavorizate! Campania “Caravana Bucuriei” a poposit anul trecut la copii, batrani si persoane cu probleme de sanatate din centrele sociale si din spitalele din Bucuresti, dar si din alte judete. Voluntarii le-au oferit acestora alimente, haine, mobilier, produse de curatenie, electro-casnice si jucarii. Fiecare oprire a caravanei a fost pigmentata si cu momente artistice care au adus bucurie pe chipurile oamenilor.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 16:06

Guvernul va aproba, în ședința de joi, o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii până la 1 august. ”Vom crește alocațiile cu siguranță la rectificarea bugetară”, a spus premierul.

Introducerea ordonanței de urgență a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară la solicitarea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care a precizat că legea a fost aprobată ulterior promulgării bugetului de stat pe 2020 și nu sunt prevăzute resurse financiare.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 15:25
de catre European Festival Awards

Codruța Vulcu a fost desemnată câștigătoarea categoriei „The Award for Excellence and Passion” în cadrul competiției European Festival Awards, fiind prima persoană din România premiată în istoria de 11 ani a acestei competiții internaționale de prestigiu. Trofeul i-a fost înmânat în cadrul Galei de Premiere a European Festival Awards, ce a avut loc aseară la Groningen, Olanda.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 08:27

În perioada 27 ianuarie - 27 mai 2020, pentru efectuarea de către CFR SA a unor lucrări de reabilitare la infrastructura feroviară pe secţiunea Coşlariu Grupa Podu Mureş - Teiuş, vor interveni modificări în circulaţia trenurilor operate de CFR
Călători, după cum urmează:
- începând cu data de 27/28 ianuarie 2020, trenul IR 346 Bucureşti Nord - Viena circulă pe o rută şi orar modificate: Bucureşti Nord (plecare13.20) - Braşov - Coşlariu Gr Pod Mureş - Coşlariu - Simeria - Curtici (sosire 01.38), iar pe distanţa Curtici - Viena circulă conform graficului.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 20:02

In contextul in care Romania ramane printre tarile fruntase la capitolul abandon scolar cauzat de saracie, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au initiat un proiect menit sa faciliteze accesul tinerilor la educatie denumit “Ramaneti in scoala”. Prin intermediul programului, 100 de tineri cu posibilitati materiale reduse care au rezultate bune la invatatura au primit anul trecut ghiozdane echipate cu rechizite, echipament sportiv complet, produse alimentare bio, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 17:05

Premierul Ludovic Orban a dispus numirea de noi şefi la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), deciziile fiind publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Emanuel Victor Picu a fost numit membru al Consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 16:04

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat miercuri că guvernul pe care îl conduce demisionează pentru ca președintele Vladimir Putin să poată face modificările constituționale pe care le dorește.

Medvedev a făcut anunțul surpriză la televiziunea de stat, alături de Putin. Liderul de la Kremlin i-a mulțumit lui Medvedev, un aliat apropiat, pentru munca de până acum.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 15:44

Delegaţia României a obţinut prima medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne, după ce Ramona Ionel a terminat pe locul 3 la patinaj viteză, echipe mixte.

 

Românca a concurat alături de rusoaica Sorokoletova, americanul Tablon şi finlandezul Suomalainen.
 

România este reprezentată la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne de 35 de sportivi, care vor concura la zece discipline, din cele 16 existente în programul competiţiei.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 15:05

CFR Călători a anunțat modificări substanțiale în Mersul Trenurilor, orarul de circulație urmând să fie diferit pentru câteva zeci de trenuri, pentru efectuarea de către CFR SA a unor lucrări de reabilitare la infrastructura feroviară pe secțiunea Coșlariu Grupa Podu Mureș – Teiuș. La majoritatea trenurilor schimbările vor ține patru luni, în câteva cazuri se adaugă peste 30 de minute la timpii de parcurs și vor fi cazuri și în care călătorii vor fi transbordați.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 13:38

Dacă doriţi să învăţaţi limba română pentru afacerea sau slujba dumneavoastră, ori din plăcere, cursurile de limba română oferite de Institutul Cultural Român sunt cea mai bună alegere! Noi vă oferim oportunitatea de a descoperi, pas cu pas, misterele uneia dintre limbile roman(t)ice. Institutul Cultural Român organizează cursuri de limba română pentru străini din anul 2008.
Pentru anul 2020 Institutul Cultural Român vă oferă:
Cursuri extensive atât dimineața, cât și seara.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 12:36

Electronic Arts România, una dintre principalele companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din lume și din România, și Golin invită experții în tehnologie și creații interactive să se alăture studioului de dezvoltare din București, prin noua campanie de employer branding „Unique Together”. Conceptul este construit pe baza unor insight-uri desprinse din stilul de lucru și hobby-urile echipei EA România, iar campania combină abordarea creativă a acestora cu tactici targetate. 

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 12:25

În Monitorul Oficial al României a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, care urmează să intre în vigoare la finalul lunii ianuarie 2020.

Legea modifică şi completează Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 12:05

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) anunţă prelungirea termenului limită de depunere a proiectelor în cadrul apelului de proiecte Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor, organizat în cadrul Programului Dezvoltare locală, finanţat prin intermediul Granturilor SEE şi Norvegiene 2014-2021. Astfel, solicitanţii eligibili pot depune propunerile de proiect până la data de 30 ianuarie 2020.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 09:45

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 21:39

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici de la Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București (IOB) au efectuat, in anul 2019, 13 activitati in cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". In total, 288 de femei au fost supuse testului Babes - Papanicolau, iar 169 dintre acestea au beneficiat si de un examen clinic la sâni. Programul Ministerului Sanatatii se adreseaza tuturor femeilor, chiar si a celor neasigurate, cu vârste cuprinse între 25-64 de ani. 

Subscribe to Ştirile zilei