Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 37 de minute 7 sec

Dramele incredibile de la spitalul din Suceava (Ziare.com)

2 Aprilie, 2020 - 18:25
Autoritati depasite de situatie, incompetenta si indiferenta, cadre medicale neputincioase, sute de pacienti infectati cu COVID-19: Cine este vinovat pentru tragediile din Suceava?

Cristian Măcelaru: "România e o ţară cu foarte mult talent şi potenţial"

2 Aprilie, 2020 - 18:14
Cristian Măcelaru a fost şi el forţat să-şi întrerupă activitatea. Într-un amplu interviu acordat DW, mult apreciatul dirijor român vorbeşte despre acest moment dificil şi despre numeroasele sale proiecte şi colaborări.

Tinerii din Cluj care fac "acvarii" pentru ATI (Ziare.com)

1 Aprilie, 2020 - 18:17
Solutii de criza la o situatie de criza: Zaki Milhem si colegii sai au creat o piesa care sa raspunda nevoilor sectiilor de terapie intensiva in vremuri de pandemie. 

Coronavirus in Romania: Scenariul 4, incotro? (Ziare.com)

31 Martie, 2020 - 17:24
Profesorul Alexandru Rafila a explicat care ar trebui sa fie masurile odata cu intrarea Romaniei in faza a 4-a, cu peste 2.000 de persoane infectate, inclusiv necesitatea ca formele usoare sa fie tratate in alte spatii.

OSCE: Presa nu trebuie să achite nota de plată a crizei în România

31 Martie, 2020 - 12:22
Organizația pentru Cooperare și Securitate în Europa atrage atenția că odată cu instaurarea stării de urgență au fost introduse măsuri prin care este afectată libertatea presei în România.

Cum vom trai dupa Covid? "Suntem cu apa la gura" (Ziare.com)

30 Martie, 2020 - 12:10
Trebuie sa fim atenti sa existe viata economica dupa Covid, spune avocatul specializat in fiscalitate Gabriel Biris. Ii izolam pe cei cu risc si restul sa ne apucam de treaba, pentru ca in curand va fi foarte greu.

Rănile uitate ale memoriei sub bisturiul realității

27 Martie, 2020 - 17:20
Tragedia  de la maternitatea Giulești: șase luni cu suspendare pentru managerul spitalului și șase vieți cu suspendare pentru nou-născuții din incubatoare arși în flăcări.

Cum ne ajuta, concret, Armata in lupta cu coronavirusul. De ce au venit soldatii inarmati si cu masini tactice, in Piata Unirii (Ziare.com)

27 Martie, 2020 - 12:52
De miercuri, militarii romani ies zilnic pe strazi ca sa contribuie la impiedicarea raspandirii noului coronavirus. Ce vor face ei propriu-zis in orase, dar si de ce sunt inarmati si se deplaseaza cu masini tactice?

Maretia si orbirile unui leu paraleu

26 Martie, 2020 - 17:26
Ducandu-l pe cea lume, corona, acest ucigas in masa parca invizibil, a izbutit ce n-a reusit comunismul, acest asasin in masa vizibil parca numai victimelor sale. Sa-l invinga pe Paul Goma. Dar nu s-a invins Goma singur?

Schema de tratament folosită de medici în lupta cu coronavirusul (Newsweek.ro)

25 Martie, 2020 - 18:15
La nivelul Ministerului Sănătății s-a emis un Ordin de Ministru, asumat de secretarul de stat Horațiu Moldovan, prin care s-a stabilit protocolul de tratament pentru a combate infecția cu virusul SARS-Cov-2.

Noi restricții de circulație pentru români 

24 Martie, 2020 - 17:08
Recomandările de stat acasă devin obligatorii, persoanele aflate în carantină vor fi supravegheate cu dispozitive electronice. 

Restricții de circulație în România

21 Martie, 2020 - 22:16
Ministrul afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară ordonanță militară numărul 2, prin care se interzice circulația în spațiile publice a grupurilor mai mari de 3 persoane.

Ceremoniile realităţii: Cine ne gestionează inconștiența?

20 Martie, 2020 - 17:39
În noianul de bărbăție improvizată în fața morții, gîndul că n-ai cum să scapi ne dă, nu de puține ori, frisoane. „Și mîine va fi o zi“ și-a comutat, implacabil, paradigma.

Cum apar fake news-urile despre COVID-19 (Ziare.com)

18 Martie, 2020 - 12:59
Virus scapat din laborator, banal ca o gripa, dispare daca folosesti produsul X, o arma geopolitica inventata in lupta subterana dintre marile puteri - pandemia provocata de SARS-CoV2 face obiectul unor dezinformari.

Este timpul sa vorbim despre propaganda ruseasca si epidemie! (Ziare.com)

17 Martie, 2020 - 12:19
Stirile false abunda. Daca esti printre cei ai caror prieteni nu le raspandesc, esti realmente norocos.

Primele victime ale stării de urgență: câțiva șefi județeni de la Antifrauda fiscală (Newsweek.ro)

17 Martie, 2020 - 11:17
Premierul Ludovic Orban i-a „concediat” pe șefii de la Antifraudă, după ce a intrat în vigoare decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Orban: Unele țări sunt preocupate de soluții individuale

15 Martie, 2020 - 20:44
Premierul României, Ludovic Orban, acuză unele țări din UE că preferă să se descurce individual în locul colaborării europene, în criza coronavirus. Primele declarații după anunțul privind instituirea stării de urgență.

La mulţi ani, Cristian Măcelaru!

15 Martie, 2020 - 16:56
Dirijorul român Cristian Măcelaru, stabilit de curând în vestul Germaniei, cu un palmares internaţional extrem de bogat, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai momentului, împlineşte astăzi 40 de ani.

Ceremoniile realităţii: Coronavirus – un cutremur de 7,2 pe scara Richter

13 Martie, 2020 - 15:42
Civilizația și mentalitatea popoarelor se arată în întregul lor cu precădere în fața dezastrelor, dar și a marilor chemări de a fi împreună, de exemplu de ziua națională.

Solidaritate? Ce-i aia?

13 Martie, 2020 - 14:05
Au românii dreptul să se repatrieze oricând și de oriunde? Chiar și din "zone roșii"? Desigur! Dar au și obligația să se supună regulilor, în speță, carantinei. Și noi?

Pagini