Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 5 minute 17 sec

Când e favorizată Securitatea şi scuipaţi în faţă românii

23 Ianuarie, 2020 - 16:25
Istoria favorizării torţionarilor şi asasinilor Securităţii de către magistraţi e lungă şi tristă. Mai nou, a lungit-o regretabil o judecătoare care şi-a motivat aiuritor achitarea torţionarilor ucigaşi ai lui Babu Ursu.

Cazul Ursu: În 2020, justiția din România falsifică istoria

23 Ianuarie, 2020 - 11:06
Moartea lui Gheorghe Ursu a fost un accident, își motivează Curtea de Apel București sentința de achitare a asasinilor disidentului anticomunist. O palmă dată românilor, istoriei și justiției.

Hotul striga "hotii": Cum vrea PSD sa revina, spunand o poveste despre baietii rai (Ziare.com)

20 Ianuarie, 2020 - 18:24
Pentru ca stie ca nimeni nu l-ar crede ca s-a reformat peste noapte, doar pentru ca Dragnea e la inchisoare si Dancila isi cauta slujba, PSD abordeaza o strategie noua.

Sustragerea unei revoluţii furate

20 Ianuarie, 2020 - 15:12
E posibil să se sustragă o revoluţie în prealabil furată? Cine i-au fost hoţii? Şi în buzunarul cui a ajuns oare, până la urmă, de mai multe ori, controversata şi confiscata revoluţie română?

Handicapul de a suferi de un handicap în România

17 Ianuarie, 2020 - 15:54
Vidul legislativ lasă portițe de acces pentru cei care fac afaceri fabuloase pe spinarea persoanelor cu dizabilități. Sănătatea a devenit o marfă, mai ales pentru clientela politică.

Praf și pulbere: țara în care poluatul plătește

14 Ianuarie, 2020 - 10:40
De săptămâni bune, calitatea aerului din București este comparabilă cu cea din metropolele australiene afectate de incendiile de păduri. Cote alarmante de poluare sunt măsurate mai ales în nopțile de weekend.

Despre dreptate și singurătate la moartea Cristinei Ţopescu

13 Ianuarie, 2020 - 16:09
O imensă tristeţe s-a pogorât asupra mea auzind de moartea Cristinei Ţopescu. Şi-a trăit ultimele clipe înconjurată doar de iubitele ei animale de companie. Era dreptul ei să trăiască retrasă. Dar de ce a ales aşa?

Trei decenii de istorie românească în trei fraze

10 Ianuarie, 2020 - 15:19
Cât timp trebuie ca să se depene ultimii 30 de ani de istorie? Trei ore de vizionare propun, în trepidantul timp actual, doi jurnalişti de la Recorder. Prea mult pentru un documentar? N-au fost destule, pentru mine.

Magistratii si avocatii romani s-au solidarizat cu cei polonezi: "Justice for all, all for Justice!" (Ziare.com)

10 Ianuarie, 2020 - 14:09
Judecatori, procurori, avocati si alti practicieni ai Dreptului au iesit vineri, la ora 12:00, in strada, pentru a-si demonstra astfel solidaritatea cu magistratii din Polonia.

Șeful CNATDCU, Ioan-Aurel Pop, acuză fals în documentul prin care Florin Iordache scapă de plagiat

9 Ianuarie, 2020 - 17:06
Șeful CNATDCU nu recunoaște semnătura de pe documentul prin care instituția pe care o conduce i-a dat verdict de neplagiat lui Florin Iordache. Pus în fața probelor, Pop spune că pesedistul a plagiat. (Newsweek.ro)

Bătrînețea cea de toate zilele

9 Ianuarie, 2020 - 16:53
Cea mai teribilă boală de care suferă bătrînii este singurătatea. Din momentul în care se pensionează, mulți dintre ei cad pradă depresiilor, se simt inutili, nu își mai găsesc locul în societate.

Huliti, dar folositi de toate partidele: Cum pot fi sanctionati traseistii din Parlament?

8 Ianuarie, 2020 - 12:21
Migrarea senatorilor si deputatilor de la stanga la dreapta si invers nu este o intamplare, ci doar "consecinta naturala a unui sistem politic care nu are reglajele necesare", spune prof. dr. Ioan Stanomir. (Ziare.com)

PSD se salveaza, nu se reformeaza. Colectiv

8 Ianuarie, 2020 - 10:35
De cand a iesit din epoca Dancila, PSD nu a intrat in niciun proces de reformare, asa cum titrau lecturile facile, ci a inceput sa isi refaca structurile viciate de regimul personalizat al lui Dragnea. (Ziare.com)

Eliminarea lui Soleimani şi relaţiile transatlantice

6 Ianuarie, 2020 - 16:31
Ce efecte are eliminarea teroristului-şef Soleimani asupra relaţiilor transatlantice? Cât de justificat a fost demersul şi cum se va poziţiona UE în reacţie la amplificarea tensiunilor din Orientul Mijlociu? Dar România?

Vom avea alegeri inainte de termen?

3 Ianuarie, 2020 - 13:20
In mod normal, dar teoretic, PNL ar trebui sa-si doreasca alegeri anticipate cat mai repede. Practic, insa, incalcarea logicii politice a inceput demult si ratarea logicii nici nu ar fi o premiera istorica. (Ziare.com)

De ce au nevoie românii ca să deprindă democraţia?

2 Ianuarie, 2020 - 15:58
De 20 de ani, afirma, eronat, Silviu Brucan. De 60, zice, mai puţin generos, Peter Gross. Ar ajuta, cred, mult, o presă curată, memoria, educaţia, justiţia, precum şi o linişte, care să-ntrerupă trepidaţia perpetuă.   

Sindromul tradițional al lipsei memoriei

31 Decembrie, 2019 - 13:40
Sîntem, pe ordinea de zi a uitării colective, în situația în care procesul comunismului s-a oprit la condamnarea a doi torționari, Alexandru Vișinescu și Ion Ficior.

O nevinovată arsă şi vinovaţii care au ucis-o

30 Decembrie, 2019 - 15:53
Când ne urăm în aceste zile La mulţi ani, e bine să nu uităm de o nevinovată arsă din incompetenţă. De cei care n-au avut ani, pentru că alţii n-au făcut destul să-i aibă, tăcând în faţa ucigaşilor. Ori devenind complici

Anul in care am scapat de Dragnea (Ziare.com)

26 Decembrie, 2019 - 14:56
Nu mi-a fost usor sa gasesc un titlu pentru acest articol, care e un soi de bilant al anului politic care sta sa se incheie.

Omorul de Crăciun şi Operaţiunea ”Confuzia”

24 Decembrie, 2019 - 16:27
De ce au fost omorâţi Ceauşeştii tocmai în prima zi de Crăciun? Cum să facem să lămurim marile chestiuni ale Revoluţiei, încetând să perpetuăm confuzia iscată de miturile puse pro domo în circulaţie de către terorişti?

Pagini