Publicat: 28 Iulie, 2017 - 16:13
Share

Polițiștii de frontieră bihoreni au depistat, în cadrul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale desfășurate în cooperare cu autoritățile din Ungaria, 16 cetățeni din Șiria, Egipt, Algeria și Insulele Comore, solicitanți de azil în România, care intenționau să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 27.07.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, județul Bihor, au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în cooperare cu partea maghiară, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 23.00, autoritățile de frontieră din cele două state au depistat un grup, format din șaisprezece persoane, adulți și copii, care încerca să treacă ilegal granița din România în Ungaria.

Cei în cauză au fost conduși la sediul sectorului PF pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Șiria, Egipt, Algeria și Insulele Comore: adulții (șase bărbați și cinci femei) cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, iar copiii cu vârste între 3 și 10 ani, toți fiind solicitanți de azil în România.

Adulții au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schenghen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat de trei sau mai multe persoane împreună, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Opt persoane din Irak, Afganistan și Pakistan, opriți de polițiștii de frontieră din drumul ilegal spre Germania

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărsând, județul Arad, au depistat opt cetățeni irakieni, afgani și pakistanezi care au încercat să treacă ilegal' frontiera verde' spre Ungaria, sprijiniți de doi cetățeni români.

În urma activităților întreprinse pentru securizarea frontierei de vest, în data de 27.07.2017, în jurul orei 23.00, în zona de competență a Sectorului P.F Vărsând, județul Arad, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, la 2 km de frontieră, două autoturisme despre care aveau suspiciuni că ar transporta persoane care intenționează să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Astfel, în interiorul mijloacelor de transport conduse de doi bărbați, au fost depistate opt persoane de origine afro-asiatică.

Șoferii și cei opt bărbați din interiorul autoturismelor au fost conduși la sediul SPF Vărsând pentru cercetări, unde s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Irak, Afganistan și Pakistan, șase minori și doi adulți, cu vârste cuprinse între 16 și 42 de ani.

În cadrul primelor verificări, cetățenii străini au declarat că intenționau să ajungă până în apropierea frontierei, iar apoi să treacă ilegal, pe jos, pe câmp, evitând controlul de frontieră, cu scopul de a ajunge în Germania.

Cei doi șoferi, cetățeni români în vârstă de 33, respectiv 34 de ani, au declarat că au primit suma de 500 lei, fiecare, pentru a transporta persoanele până în zona de frontieră.

În cauza polițiștii de frontieră arădeni au întocmit celor opt bărbați lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor doi șoferi pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Imagini foto/ video disponibile pe www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt:

Comisar-șef de poliție BONDAR LAURA BEATRICE