Publicat: 7 Aprilie, 2014 - 20:42
Share

Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS au semnat luni un acord de colaborare pentru reorganizarea sistemului sanitar.
Acordul a fost semnat cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Sănătăţii.

“Acordul încheiat între Ministerul Sănătăţii şi SANITAS are în vedere, în primul rând, colaborarea  pentru reorganizarea sistemului medical, deci condiţii mai bune atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medico-sanitar”, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Cele două părţi au pus bazele unei colaborări continue între Ministerul Sănătăţii şi sindicate pentru reorganizarea sistemului, astfel încât calitatea serviciilor medicale să crească, iar în final, pacienţii să fie mulţumiţi, stabilind ca împreună să găsească soluţii care să permită salarizarea personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţele acestuia.

“Semnarea acestui accord cu SANITAS, într-o zi atât de importană – Ziua Mondială a Sănătăţii, este un semnal al unei colaborâri strânse cu una din cele mai mari organizaţii sindicale, reprezentativă pentru domeniul medical”, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Federaţia SANITAS din România a fost fondată în anul 1990, fiind o organizaţie sindicală naţională cu caracter socio- profesional, reprezentativă la nivel de ramură sanitară.

Această federaţie este una dintre cele mai mari organizaţii sindicale din ţară, având peste 100.000 de membri care reprezintă personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii.