Publicat: 13 Decembrie, 2012 - 17:59
Share

ARAS si APADOR-CH, organizaţii non-guvernamentale din domeniul sănătăţii, respectiv al drepturilor omului, organizează, pe 17 Decembrie, la ora 11:30, conferinţa de prezentare a primului studiu privind practicile abuzive asupra femeilor implicate in prostitutie.

Lansarea studiului are loc pe 17 Decembrie, zi in care asociatii din lumea intreaga pledeaza pentru incetarea violentei la adresa femeilor implicate in prostitutie.

Principala concluzie a anchetei este ca femeile implicate in prostitutie sunt agresate deopotriva de politie si proxeneti. In plus, unele dintre abuzurile asupra lucratoarelor sexuale au si implicatii negative asupra sanatatii publice, favorizand raspandirea unor infectii.  

Concret, seara de seara, femei care se afla in situatii de vulnerabilitate sociala si medicala se confrunta cu: injurii, amenzi, confiscarea prezervativelor, batai, violuri.

Iata cateva dintre rezultatele anchetei:
• 32% dintre femeile intervievate au ramas fara prezervative din cauza ca le-au fost confiscate de catre cei care apara ordinea publica (dar nu si sanatatea publica);
• 48% au fost batute in ultimul an de clienti, proxeneti si reprezentanti ai fortelor de ordine publica;
• 71% doresc dezincriminarea prostitutiei;
• 46% doresc pedepsirea in continuare a proxenetismului.

Experientele altor tari arata ca sanctionarea femeilor sau a clientilor determina ascunderea fenomenului si amplificarea abuzurilor. Iar abuzurile si discriminarea favorizeaza agravarea problemelor sociale si medicale.

Conferinta va avea loc Luni, 17 Decembrie 2012, orele 11,30, la Casa Presei Libere – Piata Presei Libere, nr.1, corp B2, et. 3, cam. 340.