Publicat: 24 Iunie, 2019 - 12:00
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat o noua actiune in cadrul campaniei “Caravana Bucuriei”, la Spitalul Clinic Fundeni, unde 30 de copilaşi internati au primit in dar pachete cu produse bio. 

Danut Pruna, voluntarul coordonator de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Am venit pentru a le mai aduce copiilor o raza de speranta si sa ii incurajam sa treaca mai usor peste toate problemele cu care se confrunta. Suntem aici pentru a doua oara, am mai avut in acest an o activitate similara. De obiecei, mergeam la Institutul Oncologic Bucuresti, acolo aveam cate 10-15 activitati anuale. Afland despre acest loc, ne-am dorit mult de tot sa venim si la acesti copii aflati in suferinta si incercam sa ajungem peste tot unde este nevoie de sprijinul nostru al voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului".

Ca de fiecare data, voluntarii au fost foarte frumos primiti de catre conducerea Spitalul Clinic Fundeni si personalul medical. 

Doctor Letitia Radu, medic pediatru la Spitalul Clinic Fundeni, a adaugat: "Este o actiune de laudat, noi avem trei sectii de pediatrie, in special de hematologie-oncologie si o sectie de nefrologie pediatrica si plus un departament de transplant medular. In total, avem o adresabilitate foarte ridicata, 50-60 de copii sunt de obicei pe aceste sectii si pentru ei, ca si pacienti cronici care necesita spitalizari multiple, orice raza de soare din afara este binevenita. Este foarte bine ca produsele sunt alese special pentru ei, ei avand o patologie deosebita. Este o sectie speciala si ei necesita un regim alimentar special si este foarte bine ca produsele pe care le-ati adus sunt conforme. Sunt foarte scumpe si parintii sunt, cu siguranta, foarte fericiti ca primesc sprijinul dumneavoastra".

Campania "Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate" se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiator şi coordonator al tuturor campaniilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale.